Το Xbox Music μετονομάζεται σε Groove

Οι αλλαγές της Microsoft ενόψει Windows 10
07 Ιουλίου 2015 06:07
Το Xbox Music μετονομάζεται σε Groove

Η Microsoft μετονόμασε τη μουσική και video υπηρεσία της σε Groove, επειδή “το Groove περιγράφει καλύτερα τι αισθάνονται και τι κάνουν οι άνθρωποι όταν ακούν μουσική”. Η λειτουργία του δεν αλλάζει πολύ από αυτό που ξέραμε με το Xbox Music, ενώ θα διατεθεί μαζί με τα Windows 10, σε ανοιχτό και σκούρο theme. Μάλιστα η Microsoft εσφαλμένα παρουσίασε το Groove στην ανακοίνωση της ως Groove Music, διορθώνοντας αργότερα το λάθος της και επισημαίνοντας πως είναι απλά Groove.

Δυνατότητα δωρεάν streaming δεν υπάρχει, θα υποστηρίζει όμως uploads από το OneDrive και δωρεάν πρόσβαση από Windows συσκευές, κονσόλες Xbox, αλλά και Android και iOS τηλέφωνα. Η συνδρομή θα είναι στα $9.99 το μήνα ή $99 το χρόνο και θα προσφέρει πρόσβαση στο stream και κατέβασμα μουσικής από το Windows Store.

Το Xbox Video επίσης αλλάζει όνομα και γίνεται Movies & TV, με πρόσβαση σε σειρές και ταινίες, ή εισαγωγή προσωπικών συλλογών. Εδώ η πρόσβαση περιορίζεται σε Windows 10 συσκευές και Xbox, αφού δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για iOS και Android συσκευές.