Έρχεται ο πρώτος ιδιωτικός διαστημικός περίπατος από την SpaceX

Παρουσίασε το νέο πρόγραμμα Polaris
15 Φεβρουαρίου 2022 09:56
Έρχεται ο πρώτος ιδιωτικός διαστημικός περίπατος από την SpaceX

Η SpaceX ανακοίνωσε το δικό της πλήρως ιδιωτικό διαστημικό πρόγραμμα με την ονομασία Polaris. Το πρόγραμμα θα αποτελείται από τρεις επανδρωμένες αποστολές, ενώ σε όλες θα συμμετέχει ο δισεκατομμυριούχος Jared Isaacman ο οποίος συμμετείχε και στην Inspiration4, την πρώτη επανδρωμένη τουριστική πτήση της SpaceX.

Η πρώτη αποστολή με την ονομασία Polaris Dawn, θα πραγματοποιηθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους και προβλέπει και τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό περίπατο.

Η αποστολή θα έχει τον Isaacman ως επικεφαλής και θα τον πλαισιώνουν ο πιλότος Scott Poteet και δύο μηχανικοί της SpaceX, η Anna Menon και η Sarah Gillis. Πέρα από το διαστημικό περίπατο, στόχος της Polaris Dawn είναι να φτάσουν στην υψηλότερη τροχιά που έχει φτάσει σκάφος, να πραγματοποιηθούν πειράματα σχετικά με την υγεία και να δοκιμαστεί η τεχνολογία της Starlink.

Η SpaceX αναπτύσσει τις νέες στολές του πληρώματος, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πόσα άτομα θα κάνουν το διαστημικό περίπατο. Όλη η αποστολή φυσικά εξαρτάται από την επιτυχία του Starship, το οποίο δεν έχει ακόμα πραγματοποιήσει επίσημη πτήση.