Ασφαλής επιστροφή για την αποστολή Inspiration4 της SpaceX (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Χαρούμενοι και υγιείς οι τουρίστες
19 Σεπτεμβρίου 2021 09:59
Ασφαλής επιστροφή για την αποστολή Inspiration4 της SpaceX (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη τουριστική αποστολή της SpaceX αποκλειστικά αποτελούμενη από πολίτες, ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την προσθαλάσσωση της Crew Dragon κάψουλας ανατολικά των ακτών της Florida των ΗΠΑ. Στην επανείσοδό της στην ατμόσφαιρα, η κάψουλα ανέπτυξε δύο αρχικά αλεξίπτωτα για να μειώσει ταχύτητα και έπειτα ένα τελικό σετ τεσσάρων αλεξίπτωτων για να προσθαλασσωθεί ομαλά στην επιφάνεια, όπου περίμεναν οι ομάδες ανάκτησης της SpaceX.

Η αποστολή διήρκησε συνολικά 71 ώρες από την εκτόξευση έως την προσθαλάσσωση. Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και χαρούμενοι. Όσο για το στόχο συγκέντρωσης $200 εκατομμυρίων για το νοσοκομείο παίδων St. Jude για παιδιά με καρκίνο, αυτός δεν επιτεύχθηκε πλήρως καθώς συγκεντρώθηκαν $153 εκατομμύρια. Ωστόσο, μετά τη λήξη της αποστολής, ο Elon Musk προσφέρθηκε να δωρίσει $50 εκατομμύρια.

Καλωσήρθατε στη δεύτερη διαστημική εποχή” δήλωσε ο διευθυντής της αποστολής, Todd Ericson, καθώς αυτή είναι μόνο η αρχή των ιδιωτικών πτήσεων στο διάστημα. Ανάμεσά τους και η πρώτη ιδιωτική αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσα στο 2022, την οποία έχει αναλάβει η Axiom Space σε συνεργασία με την SpaceX.