Facebook και Snapchat συμφωνούν πως το μέλλον των social media είναι το TikTok

Νέες δηλώσεις από τους CEO των δύο εταιριών
04 Φεβρουαρίου 2022 22:37
Facebook και Snapchat συμφωνούν πως το μέλλον των social media είναι το TikTok

Δε χωρά αμφιβολία πως το TikTok είναι κάτι περισσότερο από μια νέα μόδα, είναι μια υπερδύναμη στον τομέα των social media. Πρόσφατα μάλιστα σας είχαμε ενημερώσει πως η πλατφόρμα κατάφερε το απίστευτο και εκτόπισε το Google, για να γίνει ο πιο δημοφιλής online προορισμός. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Τώρα, τόσο το Facebook όσο και το Snapchat, δύο από τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως, έρχονται να επισημάνουν την τεράστια επιρροή του TikTok.

Αναλυτικότερα, απευθυνόμενους στους επενδυτές, ο CEO του Snap, Evan Spiegel, αποκάλυψε πως οι χρήστες παίρνουν λιγότερο χρόνο παρακολουθώντας τα stories των φίλων τους, παρόλο που η εταιρία πίστευε ότι το engagement θα αυξηθεί όσο τα μετρά για την πανδημία και τα lockdowns ξεκίνησαν να γίνονται πιο ελαστικά παγκοσμίως, με περισσότερους ανθρώπους να βγαίνουν από το σπίτι. Αντιθέτως, οι χρήστες του Snapchat περνούν ολοένα και περισσότερο από το χρόνο τους βλέπω βίντεο στο Spotlight. Πρόκειται για το ανταγωνιστικό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας, το οποίο δανείζεται την ιδέα του TitTok, δείχνοντας τυχαία βίντεο στους χρήστες.

Συγκεκριμένα, ο Spiegel δήλωσε:

Αν και ελπίζουμε ότι η κοινότητά μας θα επιστρέψει με τον καιρό στις συμπεριφορές παρακολούθησης των Stories των φίλων της, τις οποίες παρατηρούσαμε πριν από την πανδημία, επικεντρωνόμαστε στην καινοτομία στο περιεχόμενο που προσφέρουμε, για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την κοινότητά μας σήμερα.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το Snapchat σκοπεύει να μεταμορφώσει περεταίρω το Spotlight για να μοιάζει με το TikTok, αν και για την ώρα δε διευκρίνισε κάτι πιο συγκεκριμένο για τα μελλοντικά του πλάνα.

Το αξιοσημείωτο είναι πως αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο Mark Zuckerberg, CEO της μητρικής εταιρίας του Facebook, Meta. Αναλυτικότερα, την ώρα που το Facebook κατέγραψε για πρώτη φορά στην ιστορία του πτώση στους ενεργούς χρήστες του, ο Zuckerberg τόνισε:

Οι άνθρωποι έχουν πολλές επιλογές για το πώς θέλουν να περάσουν το χρόνο τους και εφαρμογές όπως το TikTok αναπτύσσονται πολύ γρήγορα.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το TikTok μοιάζει με το μέλλον των social media, οπότε μην απορήσετε αν δείτε το Facebook, το Snapchat και άλλα κοινωνικά δίκτυα να υιοθετούν περισσότερες από τις ιδέες και τα χαρακτηριστικά του.