Το δορυφορικό Starlink internet του Elon Musk αναβαθμίζεται με πακέτο των 500Mbps!

Που έχει βέβαια τσουχτερή τιμή
02 Φεβρουαρίου 2022 20:39
Το δορυφορικό Starlink internet του Elon Musk αναβαθμίζεται με πακέτο των 500Mbps!

Η διαστημική εταιρία του Elon Musk, SpaceX, ανακοίνωσε ένα νέο premium πακέτο για το δορυφορικό της internet. Ο λόγος γίνεται για το Starlink, το οποίο υπόσχεται κάλυψη στο 99% της επιφάνειας της Γης, ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία που θα ήταν αδύνατο να υπάρχει internet μέσω παραδοσιακών καλωδίων.

Μέχρι τώρα, το δίκτυο της SpaceX που θα υποστηρίζει φυσικά συνδέσεις και στην Ελλάδα, είχε μόνο ένα πακέτο που ζητούσε $499 για τον αρχικό εξοπλισμό και έπειτα κόστιζε $99 το μήνα, προσφέροντας ταχύτητες download από 50 έως 250Mbps και upload από 10 έως 20Mbps. Τώρα, το νέο premium πακέτο πατάει για τα καλά το γκάζι στις ταχύτητες, ζητώντας ωστόσο να βάλετε αρκετά πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αναλυτικότερα, το Starlink θα προσφέρει πλέον ταχύτητες download από 150 έως 500Mbps και upload από 20 έως 400Mbps. Για να επιτευχθούν ωστόσο θα είναι απαραίτητη η χρήση ενός μεγαλύτερου δορυφορικού πιάτου. Το high performance antenna θα κοστίζει αρχικά $2,500 (!) και έπειτα ο λογαριασμός θα είναι $500 το μήνα.

Συγχρόνως, πέρα από τις γρηγορότερες ταχύτητες, η SpaceX τονίζει πως το premium πακέτο θα προσφέρει καλύτερη απόδοση όταν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ θα έχει και 24/7 τεχνική εξυπηρέτηση υψηλής προτεραιότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως το latency εξακολουθεί να ανέρχεται στα 20 με 40 ms σε όλες τις Starlink συνδέσεις.

Σίγουρα οι υψηλότερες ταχύτητες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά το βασικό στοίχημα για το δορυφορικό internet παραμένει η σταθερότητα. Η κατάσταση για τους χρήστες αναμένεται πάντως να εξομαλυνθεί αρκετά εντός του 2022, αφού περισσότεροι δορυφόροι θα καταλήξουν στον ουρανό, μέσα από τις 52 εκτοξεύσεις που σχεδιάζει η SpaceX.

Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.