Η Microsoft κατάφερε να αποκρούσει το μεγαλύτερο DDoS στην ιστορία

Με γιγαντιαίο όγκο δεδομένων 3.47 Tbps
28 Ιανουαρίου 2022 22:42
Η Microsoft κατάφερε να αποκρούσει το μεγαλύτερο DDoS στην ιστορία

Μέσα από ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Microsoft γνωστοποίησε πως κατάφερε να αποκρούσει αποτελεσματικά το μεγαλύτερο DDoS στην ιστορία. Συγκεκριμένα, μια ιστοσελίδα από την Ασία που φιλοξενείται στους τοπικούς Azure servers της εταιρίας δέχθηκε ένα κολοσσιαίων διαστάσεων DDoS.

Η Microsoft πιστεύει πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση τέτοιου τύπου στην ιστορία και όχι τυχαία. Συγκεκριμένα, περίπου 10,000 συντονισμένοι υπολογιστές απ’ όλο τον κόσμο, προσπάθησαν χρησιμοποιώντας πολλούς διαφορετικούς τρόπους, να «γονατίσουν» την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Συνολικά η επίθεση κράτησε 15 λεπτά και πλημμύρισε το δίκτυο με 3.47 TeraBits Per Second δεδομένων.

Σύμφωνα με τη Microsoft, στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 έχει σημειωθεί ένας άνευ προηγουμένου αριθμός επιθέσεων σε όλο τον κόσμο. Μόνο στην Ινδία, η εταιρία παρατήρησε 30πλάσια αύξηση στις επιθέσεις DDoS τον Οκτώβριο. Επιπροσθέτως, η Microsoft τονίζει πως κατάφερε να αποτρέψει 40% περισσότερες επιθέσεις μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο. Μόνο στις 10 Αυγούστου, οι servers της δέχθηκαν 4.296 επιθέσεις.

Ποιος είναι, όμως ο λόγος για την τεράστια αυτή αύξηση; Σύμφωνα πάντα με την δημοσίευση της εταιρίας, πλέον υπάρχουν πάρα πολλές υπηρεσίες που πουλάνε DDoS "προς ενοικίαση" και οι οποίες μάλιστα σημειώνεται πως έχουν γίνει εξαιρετικά φτηνές. Αυτό δίνει περισσότερα κίνητρα από ποτέ στους χάκερ να κάνουν περισσότερες επιθέσεις.