Elon Musk: Τα ρομπότ είναι το μέλλον της Tesla και όχι τα αυτοκίνητα

Εκεί θα εστιάσει για φέτος η Tesla όπως δήλωσε ο ιδρυτής της
28 Ιανουαρίου 2022 14:42
Elon Musk: Τα ρομπότ είναι το μέλλον της Tesla και όχι τα αυτοκίνητα

Τον Αύγουστο του 2021 η Tesla είχε εντυπωσιάσει τον κόσμο της τεχνολογίας παρουσιάζοντας το δικό της ρομπότ, που το βάφτισε "Tesla Bot", χωρίς όμως να υπάρχει καν το ρομπότ για επίδειξη. Είχε δηλώσει όμως τότε πως μέσα στο 2022 θα κατασκευάσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί κάτι το οποίο αναμένουμε να δούμε.  

Σε μια πρόσφατη σύγκληση των μετόχων της εταιρίας ο Elon Musk υπογράμμισε πως το μέλλον της Tesla βρίσκεται στα ρομπότ και όχι στα αυτοκίνητα, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Τα εκκολαπτόμενα σχέδια της εταιρίας του για την παραγωγή του Tesla Bot φαίνεται πως θα ενταθούν και θα είναι το σημαντικότερο project όπου θα εστιάσει φέτος η Tesla: 

"Έχουν τα φόντα να γίνουν σημαντικότερα από την παραγωγή αυτοκινήτων εν καιρώ." είπε χαρακτηριστικά ο Musk. 

Την περασμένη εβδομάδα o Musk είχε δηλώσει πως μια από τις πρώτες χρήσεις των ανθρωποειδών ρομπότ της θα είναι η εργασία στα εργοστάσιά της, εκεί όπου "θα μετακινούν εξαρτήματα στο εργοστάσιο ή κάτι τέτοιο", ενώ στο μέλλον βλέπει πως θα βοηθήσουν σε τυχόν ελλείψεις προσωπικού. 

H ΑΙ της Tesla θα βοηθήσει στη γενικότερη ανάπτυξη της AGI, που είναι η ικανότητα μιας τεχνητής νοημοσύνης στο να μάθει ή και να κατανοήσει μια ανθρώπινη εργασία. Ωστόσο η ανάπτυξη της ΑΙ έχει προειδοποιήσει πως ένα από τα χειρότερα σενάρια μπορεί να συμβεί -να εξαλείψουν το ανθρώπινο είδος. 

Σε ένα από τα πρόσφατα tweets του που προκάλεσαν αίσθηση και σχολιάστηκαν ευρέως είναι μια προειδοποίηση που έκανε σχετικά με τον αποικισμό της ανθρωπότητας στον Άρη.