iPhone: Ξεκλείδωμα με Face ID όταν φοράτε μάσκα σύντομα, αλλά όχι για όλα τα μοντέλα

Η beta του iOS 15.4 φέρνει καλά και κακά νέα
28 Ιανουαρίου 2022 09:45
iPhone: Ξεκλείδωμα με Face ID όταν φοράτε μάσκα σύντομα, αλλά όχι για όλα τα μοντέλα

Μπορεί η ευρεία διάθεση του iOS 15.3 να μην ήταν τόσο σημαντική από άποψη χαρακτηριστικών, όμως η κυκλοφορία της beta του iOS 15.4 αποκάλυψε κάτι ενδιαφέρον. Επιτέλους ένα χαρακτηριστικό που εδώ και πολύ καιρό λόγω της πανδημίας ζητούν οι χρήστες iPhone θα έρθει και δεν είναι άλλο από το ξεκλείδωμα της συσκευής με Face ID όσο φοράτε μάσκα -όχι με τη μέθοδο μέσω Apple Watch. 

Την ανακάλυψη έκαναν όσοι εγκατέστησαν τη beta, η οποία τους καλωσόρισε σε μια tutorial σελίδα καθοδηγώντας τους βήμα-βήμα στο να ενεργοποιήσουν εάν θέλουν την αναγνώριση με μάσκα. Κάτι το οποίο βέβαια ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια της συσκευής, καθώς η Apple τονίζει πως το Face ID είναι πιο εύστοχο όταν δε φοράτε μάσκα. 

Δείτε τα screenshots από τις νέες επιλογές που θα υπάρχουν στις ρυθμίσεις: 

Κακά νέα: Δε θα είναι για όλα τα iPhone

Τουλάχιστον όσον αφορά τη beta και με βάσει το ρεπορτάζ του 9to5Mac, το Face ID ξεκλείδωμα με μάσκα δε θα υποστηρίζεται από όλα τα iPhone μοντέλα. Φαίνεται πως η Apple για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής απαιτεί να έχετε iPhone 12, iPhone 13 ή νεότερο για το εν λόγω χαρακτηριστικό. 

Κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως όσοι είστε κάτοχοι iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone XR, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, αποκλείεστε από το χαρακτηριστικό και θα πρέπει να βασιστείτε στο ξεκλείδωμα μέσω Apple Watch.