Και επίσημα το Cybertruck της Tesla καθυστερεί – Δηλώσεις από τον Elon Musk

Χάνει το 2022
27 Ιανουαρίου 2022 15:05
Και επίσημα το Cybertruck της Tesla καθυστερεί – Δηλώσεις από τον Elon Musk

Όπως σας είχαμε μεταφέρει πριν μερικές εβδομάδες, το Cybertruck θα έχανε το 2022, σύμφωνα με μια μικρή αλλαγή στην επίσημη ιστοσελίδα της Tesla.

Τώρα, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η εταιρία επιβεβαίωσε την καθυστέρηση του περίφημου, υπερσύγχρονου, ηλεκτρικού αγροτικού της οχήματος. Τελικά, η παραγωγή του δε θα αρχίσει στα τέλη του 2022, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά μέσα στο επόμενο έτος, εξαιτίας κυρίως των μπαταριών.

Φυσικά, ο επικεφαλής της εταιρίας, Elon Musk, εξήγησε στους επενδυτές το λόγο πίσω απ’ αυτή την απόφαση, τονίζοντας:

Εάν εισάγαμε νέα οχήματα, η συνολική παραγωγή οχημάτων μας θα μειωνόταν. Επομένως, δε θα κυκλοφορήσουμε νέα μοντέλα φέτος.

Στη συνέχεια, ο Musk ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που η εταιρία κρατά πίσω το Cybertruck, πέρα από την παραγωγή των μπαταριών. Το υψηλόβαθμο στέλεχος, λοιπόν, τόνισε πως το βασικό πρόβλημα είναι η τιμή και το πόσο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι άνθρωποι για τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται. Για την ιστορία, η αρχική τιμή του Cybertruck όταν πρωτοανακοινώθηκε το 2019 ανερχόταν σε $39,900.

Επιπροσθέτως, κατά την τηλεδιάσκεψη και έπειτα από τις πιέσεις των επενδυτών για ένα οικονομικότερο μοντέλο, ο Musk επισήμανε:

Ακόμη και εάν η τιμή των αυτοκινήτων μας δεν αλλάξει καθόλου και πάλι θα πουλούσαμε ό,τι είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Elon αποκάλυψε πως αυτή την περιόδο χρησιμοποιεί το τελευταίο πρωτότυπο του Cybertruck για να οδηγεί στο εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας και η εμπειρία είναι φανταστική.