Air Car: Το ιπτάμενο αυτοκίνητο που πήρε το "ΟΚ" για τους αιθέρες (BINTEO)

Πιστοποιήθηκε η ικανότητά του να πετάξει από τις σλοβακικές αρχές
24 Ιανουαρίου 2022 22:21
Air Car: Το ιπτάμενο αυτοκίνητο που πήρε το "ΟΚ" για τους αιθέρες (BINTEO)

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα μπορεί στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας να υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες όμως ακόμη να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο πλέον έκαναν ένα ακόμη βήμα πιο κοντά σε αυτό το φουτουριστικό μέλλον. Το AirCar της Klein Vision έλαβε την πιστοποίηση πτήσης από την Αρχή Μέσων Μεταφορών της Σλοβακίας και έκανε το μεγάλο βήμα που ανοίγει το δρόμο για τη μαζική παραγωγή του. 

Το υβρίδιο αυτοκινήτου-αεροπλάνου χάρη στη μηχανή της BMW φτάνει ταχύτητες των 160 χλμ και πετάει σε υψόμετρο 2.500 μέτρων. Όπως αναφέρει επίσημα η κατασκευάστρια εταιρία, που περήφανα δήλωσε πως μετά από 70 ώρες πτήσεων και πάνω από 200 απογειώσεις και προσγειώσεις, μπόρεσε το Air Car να πάρει το "ΟΚ" για τους αιθέρες. 

"Είναι επίσημο και η τελευταία επιβεβαίωση της ικανότητάς μας να αλλάξουμε τα ταξίδια μεσαίων αποστάσεων μια για πάντα" δήλωσε ο κατασκευαστής και οραματιστής του, Stefan Klein. 

Απαιτούνται 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα ούτως ώστε το βενζινοκίνητο όχημα να μετατραπεί σε αεροσκάφος και σε αντίθεση με άλλα ιπτάμενα αμάξια που βρίσκονται σε στάδια ανάπτυξης, χρειάζεται κανονικό αεροδιάδρομο για την απογείωση και προσγείωσή του. 

Στο μέλλον το AirCar ευελπιστεί να πετάξει από το Λονδίνο στο Παρίσι, ενώ η εταιρία είναι συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία του, μέχρι να φτάσει στην παραγωγή. Άλλωστε το κόστος κατασκευής του κάθε Air Car υπολογίζεται στα $2 εκατομμύρια

Τον περασμένο Ιούνιο το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Klein Vision ολοκλήρωσε την 35λεπτη πτήση του μεταξύ Νίτρα και Μπρατισλάβας, πλάνα της οποίας μπορείτε να δείτε παρακάτω. 

Tags: