Η Tesla αναβάλει ξανά την κυκλοφορία του πολυσυζητημένου Cybertruck

Και ο Elon Musk αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερα σύντομα
14 Ιανουαρίου 2022 20:15
Η Tesla αναβάλει ξανά την κυκλοφορία του πολυσυζητημένου Cybertruck

Το Cybertruck, το περίφημο υπερσύγχρονο αγροτικό της Tesla, πρωτοαποκαλύφθηκε το 2019. Αμέσως έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο, με την τετραγωνισμένη φουτουριστική του εμφάνιση να εξελίσσεται σε meme.

Δυστυχώς, το αρχικό πλάνο που αποκάλυψε τότε η Tesla για το φιλόδοξο αυτό όχημα συνάντησε αρκετά εμπόδια. Συγκεκριμένα, η εταιρία είχε υποσχεθεί πως τα πρώτα Cybertuck θα έβγαιναν από τη γραμμή παραγωγής στα τέλη του 2021. Τελικά, πέρυσι τον Αύγουστο το χρονικό αυτό πλαίσιο μετατοπίστηκε για κάποια στιγμή στο 2022. Τώρα, φαίνεται πως άλλη μια αναβολή βρίσκεται στον ορίζοντα.

Συγκεκριμένα, το έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο Reuters αποκαλύπτει μέσα από νέο του ρεπορτάζ πως η παραγωγή του αυτοκινήτου δε θα ξεκινήσει μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από μια μικρή αλλαγή στην επίσημη ιστοσελίδα της Tesla.

Ποια είναι αυτή; Αρχικά όποιος επισκεπτόταν την σελίδα του Cybertruck αντίκριζε ένα μήνυμα που έλεγε: «Θα μπορείτε να ολοκληρώσετε το configuration σας όταν η παραγωγή πλησιάζει το 2022». Πλέον το κείμενο έχει αλλάξει σε «Θα μπορείτε να ολοκληρώσετε το configuration σας όταν η παραγωγή πλησιάζει».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, το οποίο επικαλείται μια ανώνυμη πηγή, η καθυστέρηση αυτή είναι το αποτέλεσμα αλλαγών στα χαρακτηριστικά και στις λειτουργίες του Cybertruck, αφού η Tesla θέλει να κάνει το όχημα πιο ελκυστικό για την αγορά των ηλεκτρικών pickups που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη τελευταία.

Για την ιστορία, εταιρίες όπως η Hummer και η Chevy έχουν ανακοινώσει ήδη αντίστοιχα μοντέλα, ενώ και η Ford έχει τραβήξει πάνω της τα βλέμματα με το F-150 Lightning.

Φυσικά, η πανδημία και η παγκόσμια έλλειψη chips δε βοήθησαν την Tesla να προλάβει τα χρονοδιαγράμματά της, ενώ το Cybertruck έχει και ένα χαρακτηριστικό που προβληματίζει έντονα τον Elon Musk, όπως σας ενημερώσαμε.

Όπως και να 'χει, ο Musk δεσμεύτηκε να αποκαλύψει ένα ανανεωμένο χρονοδιάγραμμα με αναλυτικές πληροφορίες στο επόμενο earnings call της Tesla, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 26 Ιανουαρίου. Σύντομα, λοιπόν, αναμένεται να μάθουμε περισσότερα από επίσημα χείλη.