Δέκα χρόνια μετά τα Windows θα αλλάξουν την ένδειξη της έντασης του ήχου (ΕΙΚΟΝΑ)

Μέσα από επερχόμενο update των Windows 11
13 Ιανουαρίου 2022 15:39
Δέκα χρόνια μετά τα Windows θα αλλάξουν την ένδειξη της έντασης του ήχου (ΕΙΚΟΝΑ)

Ναι, καλά καταλάβατε. Το μαύρο τετράγωνο μενού των Windows, το οποίο εμφανίζεται στο πάνω αριστερά μέρος της οθόνης όταν αλλάζετε την ένταση του ήχου, θα αποτελεί πολύ σύντομα παρελθόν.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της εμφάνισης του λειτουργικού της συστήματος, η Microsoft ανακοίνωσε πως το μενού ένδειξη της έντασης του ήχου θα αλλάξει πολύ σύντομα. Αυτό ήταν ομολογουμένως κάτι αναμενόμενο, μιας και το εν λόγω pop-up ήταν τετραγωνισμό, ακολουθώντας τη Metro σχεδιαστή γλώσσα των Windows 10 και όχι τη νέα αισθητική των Windows 11 με τις στρογγυλεμένες άκρες. Για την ιστορία, το εν λόγω UI είχε μείνει ίδιο και απαράλλαχτο εδώ και μια περίπου δεκαετία, αφού πρωτοεμφανίστηκε το 2012 με τα Windows 8.

Ποια θα είναι, λοιπόν, η αλλαγή; Με επερχόμενη ενημέρωση των Windows 11, η Microsoft θα φέρει την ένδειξη αλλαγής της έντασης του ήχου στο κέντρο της οθόνης, λίγο πάνω από την έναρξη. Μάλιστα, θα ενημερωθούν και όλα τα άλλα “flyouts”, όπως αυτό για τη φωτεινότητα στα laptops. Πλέον, πέρα από τα στρογγυλεμένα τους άκρα, θα σέβονται και το Dark/Light mode και θα αλλάζουν αναλόγως, ενώ φυσικά θα συνεχίσουν να είναι διαδραστικά.

Δείτε τι νέα τους εμφάνιση παρακάτω.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με αυτή την αλλαγή, η Microsoft θα φέρει και ένα νέο μενού για τις κλήσεις μέσω Windows. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για όλα αυτά πατώντας εδώ.