Η επόμενη γενιά OLED τηλεοράσεων της LG λύνει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα

Γνωρίστε τις OLED EX
30 Δεκεμβρίου 2021 11:28
Η επόμενη γενιά OLED τηλεοράσεων της LG λύνει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα

Λίγο πριν την CES 2022, η LG έκανε μια μεγάλη ανακοίνωση για το μέλλον των τηλεοράσεών της. Συγκεκριμένα, η εταιρία αποκάλυψε την επόμενη γενιά της OLED τεχνολογίας της, που φέρει το όνομα OLED EX και έρχεται να λύσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα.

Όπως ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει, πολλές φορές οι OLED τηλεοράσεις παρά την άψογη απεικόνιση του μαύρου χρώματος, υστερούν στα συγκριτικά με άλλα high-end μοντέλα στη μέγιστη φωτεινότητα, μια πτυχή που είναι ιδιαίτερα σημαντική για το HDR περιεχόμενο. Ακριβώς εκεί έρχεται να εστιάσει η LG, αφού επισημαίνει πως οι νέες OLED EX οθόνες της θα είναι έως και 30% φωτεινότερες. Παράλληλα, η ακρίβεια της απεικόνισης θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, ενώ και τα bezels θα μικρύνουν.

Αυτές οι βελτιώσεις οφείλονται σε μια σημαντική κατασκευαστική αλλαγή που αφορά το hardware και σε μια αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης του software. Πρώτον, η LG χρησιμοποιεί πλέον το ισότοπο δευτέριο (επίσης γνωστό ως βαρύ υδρογόνο) στη χημική σύνθεση του panel και δεύτερον έχει αναπτυχθεί ένας καινούργιος αλγόριθμος για την επεξεργασία της εικόνας.

Το νέο λογισμικό της LG θα προβλέπει τη χρήση του κάθε μεμονωμένου pixel της τηλεόρασης, αναλύοντας δεδομένα από τις προσωπικές σας προτιμήσεις τηλεθέασης και έτσι θα μπορεί να ελέγχει με περισσότερη ακρίβεια την ενέργεια που χρειάζεται για την πιο ακριβής απεικόνιση των λεπτομερειών και των χρωμάτων του περιεχόμενου που προβάλλεται την κάθε χρονική στιγμή.

Όσον αφορά τα περιθώρια, τα οποία ήταν ήδη μικροσκοπικά στις OLED τηλεοράσεις της εταιρίας, η EX τεχνολογία θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση από τα 6 χιλιοστά στα 4 χιλιοστά, σε ένα μοντέλο των 65 ιντσών για παράδειγμα.

Τέλος, αν αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό το “EX” στο όνομα που επέλεξε η LG, η εταιρία δηλώνει πως αντιπροσωπεύει τις λέξεις “evolution” και “experience”. Ο κορεατικός κολοσσός επισήμανε πως όλα τα OLED πάνελ του, ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο του 2022, θα υιοθετήσουν αυτή τη νέα τεχνολογία, οπότε δε θα χρειαστεί αρκετή αναμονή μέχρι να καταφθάσουν και τα πρώτα σχετικά καταναλωτικά προϊόντα στην αγορά

Tags: