Η Samsung μόλις έσπασε ρεκόρ με την ταχύτερη OLED οθόνη που φτιάχτηκε ποτέ

Specs που…βγάζουν μάτια!
14 Δεκεμβρίου 2023 13:38
Η Samsung μόλις έσπασε ρεκόρ με την ταχύτερη OLED οθόνη που φτιάχτηκε ποτέ

Βρισκόμαστε λίγο πριν την CES 2024 και η Samsung φαίνεται πως δεν κρατήθηκε, κάνοντας μια άκρως εντυπωσιακή ανακοίνωση. Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο κορεατικός κολοσσός αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει την μαζική παραγωγή της γρηγορότερης OLED οθόνης στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα 4K QD-OLED monitor των 27 ιντσών με 1440p ανάλυση, το οποίο έχει εξαιρετικά εντυπωσιακό ρυθμό ανανέωσης 360Hz. Αυτός συνοδεύεται και από πρακτικά ακαριαίο response time που ανέρχεται σε μόλις 0.03ms! Για την επίτευξη αυτού χρησιμοποιείται ένα ειδικός AI αλγόριθμος ονόματι "Quantum Enhancer".

Πέρα από το μοντέλο των 27 ιντσών, η Samsung έχει ετοιμάσει και μια εκδοχή των 31.5 ιντσών, η οποία έχει ομοίως 360 Hz refresh rate και ανάλυση 4K. Για την κατασκευή του μοντέλου αυτού χρησιμοποιείται μια ειδική ‘inject printing’ τεχνολογία, ακραίας ακρίβειας, που επιτρέπει την πυκνότητα pixels των 140PPI, αριθμός που είναι αντίστοιχος μιας 65 ιντσών 8K τηλεόρασης.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η τεχνολογία QD-OLED αποκτά όλο και περισσότερη δημοτικότητα. Σύμφωνα με τη Samsung, ο κλάδος εκτιμά ότι οι αποστολές QD-OLED panels θα φτάσουν τις 600.000 μονάδες μέχρι το τέλος του 2023 - τέσσερις φορές περισσότερες από το 2022. Οι QD-OLED οθόνες χρησιμοποιούνται τόσο σε τηλεοράσεις, smartphones και φορητές κονσόλες παιχνιδιών, όπως το πρόσφατο Steam Deck OLED.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πολλές ακόμη πληροφορίες για τα δύο νέα monitors της Samsung, αλλά αυτό θα αλλάξει προφανώς στην CES. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας παγκοσμίως, στην οποία παρά πολλές φορές η Samsung έχει ανακοινώσει νέα καταναλωτικά προϊόντα.

Η CES 2024 αναμένεται να πραγματοποιηθεί ως συνήθως στο Las Vegas, μεταξύ 9 και 12 Ιανουαρίου.

Tags: