Αποκαλύφθηκαν οι OLED τηλεοράσεις της LG για το 2024

Με την εντυπωσιακή M4 να ξεχωρίζει
03 Ιανουαρίου 2024 11:48
Αποκαλύφθηκαν οι OLED τηλεοράσεις της LG για το 2024

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της η CES 2024, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας παγκοσμίως που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας. Προετοιμάζοντας, λοιπόν, το έδαφος, η LG αποκάλυψε τώρα την ολοκαίνουργια σειρά των OLED τηλεοράσεών της για το νέο έτος. Το lineup περιλαμβάνει την εντυπωσιακή LG Signature OLED M4, την LG OLED G4 και άλλα μοντέλα, καθένα από τα οποία διαθέτει αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις.

Τα LG Signature OLED M4 και LG OLED G4 μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με τον νέο επεξεργαστή α 11 AI, ο οποίος υπόσχεται 70% βελτίωση στην απόδοση των γραφικών και 30% ταχύτερη ταχύτητα επεξεργασίας σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Αυτός ο επεξεργαστής επιτρέπει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και ήχου, με αναβαθμισμένο AI upscaling για ακριβή ανάλυση εικόνας σε επίπεδο pixel. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο ευκρινή αντικείμενα και φόντα και πιο ζωντανές εικόνες μέσω της τεχνολογίας Dynamic Tone Mapping Pro.

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες εξελίξεις της M4 είναι οι βελτιωμένες ασύρματες δυνατότητές της. Ειδικότερα, είναι η πρώτη τηλεόραση στον κόσμο με ασύρματη μετάδοση βίντεο και ήχου ποιότητας έως και 4K 144Hz. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο καινοτόμο ασύρματο Zero Connect Box της M4 που εξαλείφει την ανάγκη για συνδεδεμένα καλώδια. Κανένα απολύτως καλώδιο δεν πάει στην τηλεόραση. Όλα συνδέονται στο ξεχωριστό κουτί που μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε βολεύει στο σύνθετο του κατόχου και έπειτα η εικόνα μεταδίδεται ασύρματα από εκεί. Αξίζει να σημειωθεί πως η M4 θα κυκλοφορεί και σε νέο μέγεθος 65 ιντσών, παρέχοντας μια σειρά επιλογών έως 97 ίντσες.

Όσον αφορά τον ήχο, η λειτουργία AI Sound Pro στις νέες OLED της LG θα αξιοποιεί τα ενσωματωμένα ηχεία για να δημιουργήσει ένα εικονικό περιβάλλον ήχου surround 11.1.2. Επίσης, θα ενισχύει την καθαρότητα των διαλόγων και θα παρέχει μια καθηλωτική εμπειρία σαν ο ήχος να βγαίνει φυσικά από το κέντρο της οθόνης.

Για τους gamers, τα ολοκαίνουργια OLED μοντέλα προσφέρουν αναβαθμισμένο ρυθμό ανανέωσης 4K 144Hz και πλήρη υποστήριξη για όλες τις λειτουργίες του HDMI 2.1. Οι τηλεοράσεις διαθέτουν επίσης το Game Optimizer, που επιτρέπει την εύκολη εναλλαγή μεταξύ ρυθμίσεων για διαφορετικά είδη παιχνιδιών, και υποστηρίζουν NVIDIA G-SYNC και AMD FreeSync.

Περνώντας στο λογισμικό, η τελευταία έκδοση του webOS της LG επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν έως και 10 ατομικά προφίλ, προσφέροντας μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την Αρχική οθόνη με βάση τα προφίλ τους, αποκτώντας πρόσβαση στις αγαπημένες τους υπηρεσίες και το περιεχόμενό τους, εύκολα και γρήγορα.

Μια σημαντική ανακοίνωση της LG είναι το πρόγραμμα webOS Re:New, το οποίο θα προσφέρει στους υπάρχοντες κατόχους LG Smart τηλεοράσεων αναβαθμίσεις του webOS για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το πρόγραμμα καλύπτει προς το παρόν τα OLED 2022 μοντέλα και τα μοντέλα QNED Mini LED 8K 2022, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή του σε ακόμη περισσότερα προϊόντα της LG.