Windows 11: Η νέα ενημέρωση φέρνει πιο κοντά το τέλος του Πίνακα Ελέγχου

Μεταφέροντας λειτουργίες στην εφαρμογή 'Ρυθμίσεις'
18 Δεκεμβρίου 2021 10:24
Windows 11: Η νέα ενημέρωση φέρνει πιο κοντά το τέλος του Πίνακα Ελέγχου

Όπως φαίνεται, η απόσυρση του Πίνακα Ελέγχου είναι πιο κοντά από ποτέ με τη νέα ενημέρωση των Windows 11. Συγκεκριμένα, η Microsoft θέλει να βάλει τέλος στη σύγχυση που προκαλεί ο μπερδεμένος διαχωρισμός των μισών ρυθμίσεων στη νέα εφαρμογή ‘Settings’ και των άλλων μισών στο παλιό ‘Control Panel’ και έτσι ξεκίνησε μια προσπάθεια να μεταναστεύσει τα πάντα στο νέο UI.

Αναλυτικότερα, μια νέα ενημέρωση των Windows 11 που έγινε πλέον διαθέσιμη για τα μέλη του Insider προγράμματος, μεταφέρει όλες τις προηγμένες επιλογές δικτυών από τον παλιό Πίνακα Ελέγχου στη νέα εφαρμογή Ρυθμίσεις. Σύντομα εκεί θα μπορείτε να βρείτε τις επιλογές για κοινή χρήση εκτυπωτών, φακέλων και αρχείων κ.α. Παράλληλα, διάφορα μενού των Windows που παρέπεμπαν στον Πίνακα Ελέγχου πλέον στέλνουν τους χρήστες στις σχετικές ενότητες των νέων ρυθμίσεων, ενώ το Control Panel έχασε τη δυνατότητα απεγκατάστασης προγραμμάτων και Windows Updates, κάτι που θα γίνεται αποκλειστικά από τις Ρυθμίσεις.

Για την ιστορία, η Microsoft έφερε για πρώτη φορά τη νέα εφαρμογή των ρυθμίσεων με τα Windows 8, σε μια προσπάθεια να ανανεώσει τον Πίνακα Ελέγχου. Τα δύο UIs συνυπήρχαν εδώ και καιρό για λόγους συμβατότητας, όπως είχαμε δει να συμβαίνει στα Windows 10 και με τους browsers, αφού υπήρχε προεγκατεστημένος και ο Edge και ο Internet Explorer.

Με τα Windows 11 φαίνεται πως η μετάβαση αυτή θα ολοκληρωθεί επιτέλους και θα υπάρχει ένα και μόνο UI για όλες τις επιλογές. Γενικότερα, με το νέο της λειτουργικό η Microsoft θέλει να φρεσκάρει και να απλοποιήσει πολλά κομμάτια των Windows που έχουν μείνει ολόιδια εδώ και πολλά χρόνια και σίγουρα χρειάζεται αρκετή ακόμη προσπάθεια για να τα καταφέρει.

Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώσαμε και για την πρόσφατη ανανέωση του Notepad/ Σημειωματάριο. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.