Τα νέα Oppo Air Glass έρχονται για να την “πουν” στην Google

Θα κυκλοφορήσουν μόνο στην Κίνα όμως
15 Δεκεμβρίου 2021 17:29
Τα νέα Oppo Air Glass έρχονται για να την “πουν” στην Google

Η Oppo ανακοίνωσε πως το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα κυκλοφορήσει τα νέα Oppo Air Glass, για τους κινέζους καταναλωτές, με την τιμή τους ωστόσο να μην έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η εταιρία, θα έρθει σε δύο εκδόσεις, μία αποσπώμενη συσκευή σε μαύρο ή άσπρο χρώμα, με ασημί ή εντελώς μαύρο πλαίσιο.

Όπως τα Google Glasses, τα Oppo Air Glass έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν απλές πληροφορίες για τον χρήστη, όπως πλοήγηση, μετάφραση, ημερολόγιο, παρακολούθηση του καιρού, παρακολούθηση της φυσικής κατάσταση και άλλα. Η Oppo περήφανη για αυτήν την συσκευή, την αποκαλεί μια “υποβοηθούμενη πραγματικότητα”, η οποία διατηρεί το φορητό “πακέτο”, αλλά είναι παράλληλα πρακτικό και προσβάσιμο.

Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως από το “Spark Micro Projector”, ο οποίος έχει το μέγεθος ενός κόκκου καφέ, ενώ το προϊόν φιλοξενεί μέσα ένα Micro LED τσιπ με μία οθόνη των 640x480 πίξελς, μεγαλύτερη από αυτή των Google Glass. Τα Oppo Air Glass έχουν μέσα τους έναν Qualcomm Snapdragon Wear 4100.

Για την εφαρμογή πλοήγησης, η Oppo συνεργάστηκε με την Baidu για να ενσωματώσει το Baidu Walk & Bike Navigation, καθώς και το Explore Nearby. Οι χρήστες θα βλέπουν απλώς την πλοήγηση βήμα προς βήμα με βάση την τοποθεσία και τον προσανατολισμό κάποιου, με την υποστήριξη φωνητικών εντολών.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει τιμή για τα Oppo Air Glass, ενώ δε γνωρίζουμε αν κάποια στιγμή τα δούμε και στα μέρη μας.