Horizon Worlds: Κυκλοφόρησε ο πρώτος VR κόσμος της Meta (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας από τους πολλούς του metaverse
11 Δεκεμβρίου 2021 09:11
Horizon Worlds: Κυκλοφόρησε ο πρώτος VR κόσμος της Meta (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από ένα περίπου χρόνο δοκιμών, η Meta (Facebook) κυκλοφόρησε τον κοινωνικό κόσμο εικονικής πραγματικότητας με την ονομασία Horizon Worlds. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο προϊόν που κυκλοφορεί το Facebook μετά τη μετονομασία του σε Meta και ταυτόχρονα ανακοίνωσε τα σχέδια της για να δημιουργήσει ένα metaverse συνδεδεμένων ψηφιακών κόσμων.

Το Horizon Worlds επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν τα δικά τους mini-games και δραστηριότητες, παρόμοια με το Roblox ή άλλα παιχνίδια τέτοιου είδους. Δεν υπάρχει τρόπος για τους δημιουργούς να κερδίσουν χρήματα από τις δημιουργίες τους προς το παρόν. Ωστόσο η Meta διαθέτει ένα κεφάλαιο $10 εκατομμυρίων για να ανταμείψει δημιουργούς που θα κερδίσουν σε διαγωνισμούς.

Το Horizon Worlds προσφέρεται δωρεάν στους χρήστες Oculus Quest 2 και οποιοσδήποτε άνω των 18 ετών μπορεί να δημιουργήσει ένα avatar χωρίς πόδια και να ξεκινήσει. Οι παίκτες μπορούν να πετούν στον κόσμο τους και να διαμορφώσουν το ψηφιακό τους περιβάλλον της αρεσκείας τους με διάφορα αντικείμενα, ενώ μπορούν να ορίσουν τους κανόνες του παιχνιδιού με έτοιμα κομμάτια κώδικα. Η Meta λέει πως κατά τη διάρκεια της beta, δημιουργήθηκαν ήδη χιλιάδες κόσμοι που περιλαμβάνουν παιχνίδια shooting, κρουαζιέρες σε ποτάμια, μαγικές ιπτάμενες σκούπες και πολλές άλλες διαφορετικές ιδέες.

Το όραμά μας για το Horizon Worlds είναι να προσφέρουμε ζωή σε ένα φιλικό προς το δημιουργό VR περιβάλλον με τα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας κοινωνικού κόσμου. Περάσαμε το τελευταίο έτος αναπτύσσοντας αυτά τα εργαλεία και βελτιώνοντάς τα βασισμένοι στο feedback των δημιουργών.

Το Horizon Worlds είναι ήδη διαθέσιμο σε ΗΠΑ και Καναδά και σύντομα θα διατεθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.