Η Ευρώπη μπλοκάρει τα AI μοντέλα της Meta

Μετά από απαίτηση της Ιρλανδίας
15 Ιουνίου 2024 10:18
Η Ευρώπη μπλοκάρει τα AI μοντέλα της Meta

Τα Meta AI μοντέλα φαίνεται πως θα καθυστερήσουν να φτάσουν στην Ευρώπη, αφού η Ιρλανδία δε θέλει η Meta να πάρει δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών του Facebook και του Instagram. Η απόφαση έρχεται αφού η ομάδα προστασία δεδομένων χρηστών NOYB κάλεσε τις Αρχές της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών να αναλάβουν δράση.

Η Meta σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς να ζητήσει άδεια από τους χρήστες.

Απογοητευτήκαμε από την απόφαση της Irish Data Protection Commission (DPC), της επικεφαλής όλων των ευρωπαϊκών αρχών, ειδικότερα επειδή έχουμε ενσωματώσει την ανατροφοδότηση των αρχών και όλες οι υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί από το Μάρτιο. Με απλά λόγια, χωρίς να συμπεριλάβουμε τοπικές πληροφορίες, θα προσφέρουμε μόνο κατώτερης ποιότητας εμπειρία στους χρήστες. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να προσφέρουμε την Meta AI στην Ευρώπη προς το παρόν.

Έως τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη αλλαγή στην πολιτική ιδιωτικότητας της Meta, η οποία θα κάνει τις δηλώσεις της νομικά δεσμευτικές. Οι υποθέσεις που έχουμε καταθέσει βρίσκονται σε εξέλιξη και θα χρειαστούμε μία απόφαση. – Max Schrems, Πρόεδρος NOYB