Συνεργασία Apple και Meta;

Φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις
24 Ιουνίου 2024 17:15
Συνεργασία Apple και Meta;

Η Apple και η Meta φαίνεται πως βρίσκονται σε συζητήσεις για τη σύναψη μιας στρατηγικής συνεργασίας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πηγές που γνωρίζουν το θέμα αποκάλυψαν στο Wall Street Journal στις 23 Ιουνίου ότι η πιθανή συνεργασία αφορά την ενσωμάτωση κάποιου AI μοντέλου της Meta στο πρόσφατα ανακοινωμένο Apple Intelligence της Apple.

Αυτή η πιθανή συνεργασία αναδεικνύει τις φιλοδοξίες της Meta και άλλων εταιρειών τεχνολογίας να αξιοποιήσουν το τεράστιο δίκτυο διανομής της Apple για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης τους. Παράλληλα, δείχνει και ότι η Apple δεν σκοπεύει να αρκεστεί στη συνεργασία με την OpenAI, αναζητώντας διαρκώς λύσεις και αλλού.

Για την ακρίβεια, η Apple, η οποία είναι γνωστή για τις premium συσκευές της και την κολοσσιαία βάση χρηστών της, σχεδιάζει να συνεργαστεί με όλους τους ηγέτες του χώρου της AI, όπως η OpenAI, για τις πιο σύνθετες λειτουργίες του Apple Intelligence. Ο Craig Federighi, επικεφαλής του λογισμικού της Apple, τόνισε πρόσφατα ότι στόχος τους είναι να ξεκινήσουν με τους καλύτερους, σημειώνοντας ότι το ChatGPT προσφέρει σήμερα την καλύτερη επιλογή για τους χρήστες τους.

Μάλιστα, το ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνει ότι συζητήσεις έχουν επίσης διεξαχθεί μεταξύ της Apple και των νεοσύστατων εταιρειών Anthropic και Perplexity σχετικά με την ενσωμάτωση των δικών του μοντέλων γενετικής AI στο Apple Intelligence. Επιπλέον, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει στο Apple Intelligence και το AI μοντέλο της Google, το Gemini.

Ο Gene Munster, αναλυτής της Apple και διευθύνων σύμβουλος της Deepwater Asset Management, σχολίασε τον πιθανό αντίκτυπο αυτών των συνεργασιών. Ειδικότερα, προέβλεψε ότι η χρήση του ChatGPT θα μπορούσε να διπλασιαστεί με τη συνεργασία με την Apple. Ο Munster πρότεινε επίσης ότι το 10% έως 20% των χρηστών της Apple ενδέχεται να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για κάποια premium AI συνδρομή, δημιουργώντας ενδεχομένως σημαντικά έσοδα για τις συνεργαζόμενες AI εταιρείες.

Tags: