Η Samsung απενεργοποιεί το Windows Update στα laptop της

Επικίνδυνη η τακτική της εταιρίας
25 Ιουνίου 2015 07:17
Η Samsung απενεργοποιεί το Windows Update στα laptop της

Η Samsung απενεργοποιεί το Windows Update από τα laptop της, με σκοπό να χρησιμοποιήσει ο χρήστης το δικό της utility για τις αναβαθμίσεις. To SW Updater, ελέγχει για αναβαθμίσεις του bloatware της Samsung, το οποίο έρχεται προεγκατεστημένο στα laptops της εταιρίας, καθώς και για αναβαθμίσεις από drivers και software. Δεν κάνει όμως μόνο αυτά, αφού ένας ερευνητής ανακάλυψε πως το συγκεκριμένο εργαλείο, απενεργοποιεί το Windows Update, με το πρόγραμμα “disable_windowsupdate.exe” το οποίο παρακολουθεί διαρκώς το registry των Windows για να μπλοκάρει την πρόσβαση στο Windows Update. Ακόμα και αν κάποιος χρήστης ενεργοποιήσει το Windows Update, θα απενεργοποιηθεί στην επόμενη επανεκκίνηση. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η απεγκατάσταση του SW Updater και η ενεργοποίηση του Windows Update.

Η Samsung ουσιαστικά μπλοκάρει το Windows Update για να προστατέψει το δικό της bloatware από τυχόν αναβαθμίσεις της Microsoft. Φαίνεται πως οι εταιρίες δεν έχουν πάρει ακόμα το μάθημα τους από το περιστατικό με το Superfish της Lenovo και συνεχίζουν να γεμίζουν με bloatware τις συσκευές τους.

Σε ανακοίνωση τους στο VentureBeat, Samsung και Microsoft δήλωσαν πως εργάζονται από κοινού για να αντιμετωπίσουν τα όποια θέματα ασφαλείας μπορεί να προκύψουν από αυτή τη διαδικασία.

Tags: