Η BMW αποκάλυψε τους στόχους της για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα μέχρι το 2025

Καθώς οι πωλήσεις τους έφτασαν νέο ορόσημο
07 Δεκεμβρίου 2021 13:52
Η BMW αποκάλυψε τους στόχους της για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα μέχρι το 2025

Πέρα από την εντυπωσιακή πορεία της Tesla τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές αρχίζουν να βάζουν ως προτεραιότητα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στο πλαίσιο αυτό, η BMW αποκάλυψε τώρα πως έφτασε ένα νέο ορόσημο στον συγκεκριμένο τομέα, επισημαίνοντας συγχρόνως ποια είναι τα σχέδιά της για το μέλλον.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η BMW ανακοίνωσε πως έχει πουλήσει πλέον 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στο νούμερο αυτό συμπεριλαμβάνονται πλήρως ηλεκτρικά, καθώς και υβριδικά μοντέλα. Αξίζει να σημειωθεί πως απ’ αυτά, το 70% είναι υβριδικά μοντέλα και το άλλο 30% πλήρως ηλεκτρικά. Μάλιστα, η BMW πιστεύει ότι τα υβριδικά αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, ειδικά για τους καταναλωτές που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε φορτιστές.

Ποιοι είναι, όμως, οι στόχοι της BMW για το μέλλον;

Κοιτώντας το μέλλον, η BMW έχει θέσει ως στόχο οι πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια μέχρι το 2025. Συγχρόνως, η εταιρία στοχεύσει τουλάχιστον το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως να αφορούν ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030. Βέβαια, το μεγάλο εμπόδιο όπως επισημαίνει είναι το απογοητευτικό δίκτυο φορτιστών, το οποίο αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για τη γρηγορότερη υιοθέτηση από τους καταναλωτές.

Κλείνοντας, όπως μεταφέρει το Reuters, το υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής μάρκας αυτοκινήτων πολυτελείας, Pieter Nota, επισήμανε πως η συνεχιζόμενη προσπάθεια να εκσυγχρονιστούν τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι πολύ σημαντικό βήμα για να γίνει πιο βιώσιμη η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η BMW είναι μια εταιρία που εδώ και καιρό επενδύει συγχρόνως σε πολλές διαφορετικές τεχνολογίας, αντί να εστιάσει αποκλειστικά και μόνο στα ηλεκτρικά οχήματα, για να μειωθούν οι εκπομπές ρίπων. Έτσι, η γερμανική μάρκα είναι αντίθετη με την εξολοκλήρου απαγόρευση αγοράς οχημάτων με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.