Τσουνάμι αλλαγών στη Samsung - Αντικαταστάθηκαν όλοι οι CEOs  

Ενώνει το τμήμα κινητών με το τμήμα ηλεκτρονικών συσκευών

Τσουνάμι αλλαγών στη Samsung - Αντικαταστάθηκαν όλοι οι CEOs

Η Samsung προβαίνει σε τεράστιες αλλαγές στη δομή της για να ενδυναμώσει την ανταγωνιστικότητά της. Προς αυτό το σκοπό λοιπόν ενώνει το πιο κερδοφόρο τμήμα της – το τμήμα κινητών – με το τμήμα ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ αντικαθιστά και όλους τους CEO της.

Ο επικεφαλής του τμήματος τηλεοράσεων, Jong-Hee Han γίνεται πλέον Αντιπρόεδρος και CEO του νέου συνδυασμένου τμήματος που θα ονομάζεται SET. Ο Han δεν έχει εμπειρία στον τομέα των κινητών, αλλά η εταιρία αποδίδει σε αυτόν την επιτυχία του να κάνει τη Samsung νούμερο ένα στις παγκόσμιες πωλήσεις τηλεοράσεων τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο CEO της Samsung Electro-Mechanics, Kyehyun Kyung, είναι πλέον και επικεφαλής του τμήματος chip και εξαρτημάτων, με σκοπό να βοηθήσει την εταιρία να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει στον τομέα των ημιαγωγών, ενώ ταυτόχρονα να προωθήσει την καινοτομία.

Η Samsung ανακοίνωσε την τοποθέτηση πέντε ακόμα CEO σε διαφορετικούς τομείς. Για το 2021, τα κινητά παρήγαγαν τα μεγαλύτερα έσοδα ($24.2 δις) για τον κορεατικό κολοσσό, με τα chips να έρχονται δεύτερα με μικρή διαφορά ($22.6 δις).