Ο Ludwig ξεκίνησε τα streams στο YouTube και έφαγε ban την τρίτη μέρα

Εξαιτίας ενός Baby Shark τραγουδιού
04 Δεκεμβρίου 2021 10:44
Ο Ludwig ξεκίνησε τα streams στο YouTube και έφαγε ban την τρίτη μέρα

Όπως σας ενημερώσαμε, ο πασίγνωστος streamer του Twitch Ludwig Ahgren έκλεισε αποκλειστική συμφωνία με το YouTube, το οποίο φιλοξενεί πλέον τα streams του. Ωστόσο, η «φιλοξενία» αυτή φαίνεται πως δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού μέσα στην πρώτη του εβδομάδα ο Ludwig δέχθηκε προσωρινό ban από το YouTube.

Ο λόγος; Κατά τη διάρκεια ενός live stream του, ο Ludwig έπαιξε λίγα δευτερόλεπτα από το τρομερά δημοφιλές παιδικό τραγούδι Baby Shark. Αμέσως ο αλγόριθμος πνευματικών δικαιωμάτων που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους δημιουργούς περιεχομένου της πλατφόρμας χτύπησε κόκκινο και το stream διακόπηκε για τους περίπου 25,000 θεατές που το παρακολουθούσαν ζωντανά.

Σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο δεύτερο κανάλι του, ο Ludwig εξήγησε αναλυτικότερα τι συνέβη:

Προσπαθούσα να δω τα 50 καλύτερα, κλασικά, vintage βίντεο του YouTube για να βρω ποιο είναι το καλύτερο YouTube βίντεο όλων των εποχών. Στην προσπάθεια αυτή κατέληξα να ακούσω λίγα δευτερόλεπτα από το Baby Shark, κάτι που δεν θα τολμήσω να ακούσω ξανά ούτε για ένα δευτερόλεπτο, μα τον Θεό.

Το ειρωνικό της όλης υπόθεσης είναι πως ο Ludwig είχε ειρωνευτεί το copyright σύστημα του Twitch όταν έφυγε από την πλατφόρμα, θεωρώντας πως η κατάσταση στο YouTube είναι καλύτερη. Εν τέλει, η εικασία του διαψεύσθηκε πανηγυρικά.