Sponsored By Huawei

Το HUAWEI MateBook 14s είναι ένα πολυεργαλείο για κάθε χρήση

Εντυπωσιακά specs με κομψό design
10 Δεκεμβρίου 2021 11:05
Το HUAWEI MateBook 14s είναι ένα πολυεργαλείο για κάθε χρήση

Η HUAWEI συνεχίζει την παράδοση των δημοφιλών laptop της με τη σειρά MateBook. Αυτή τη φορά, το νέο MateBook 14s έρχεται να προσφέρει ένα…σκασμό αξιόλογων τεχνικών προδιαγραφών κάνοντας το laptop κατάλληλο για επαγγελματική αλλά και καθημερινή χρήση.

Ξεκινώντας από το design έχουμε δύο χρώματα, το Spruce Green και το Space Gray. Το βάρος των 1.43 κιλών το επιτυγχάνει χάρη στην κατασκευή από αλουμίνιο, κάνοντας το laptop κατάλληλο για εύκολη μεταφορά και πολύωρη χρήση. Τα στενά bezels της οθόνης δίνουν εμβυθιστική εμπειρία με αναλογία 90%. Μιλώντας για οθόνη, έχουμε ένα LTPS panel στις 14.2 ίντσες με αναλογία 3:2 που επιτρέπει την εμφάνιση περισσότερου περιεχομένου σε κάθετη διάταξη. Η ανάλυση είναι 2.520x1680 με 213ppi και μέγιστη φωτεινότητα 400nits. Καλύπτει τη χρωματική παλέτα sRGB στο 100%, έχει λόγο αντίθεσης 1500:1 και γωνία θέασης 178 μοιρών. Να σημειώσουμε πως η οθόνη είναι αφής με multi-touch 10 σημείων ευαισθησίας, ενώ ο ρυθμός ανανέωσης μπορεί να μεταβληθεί μεταξύ 60Hz για εξοικονόμηση μπαταρίας και 90Hz για να απολαύσετε περιεχόμενο. Όλα τα παραπάνω, προσφέρουν μία εξαιρετική εμπειρία θέασης είτε εργάζεστε είτε βλέπετε μία ταινία είτε παίζετε ένα παιχνίδι.

Το πληκτρολόγιο σχεδιασμού “soft-landing” προσφέρει απτική ανατροφοδότηση κάνοντας εθιστική την πληκτρολόγηση, ενώ το πάτημα είναι μόλις 1.5 χιλιοστό ξεκουράζοντας το χρήστη στην πολύωρη χρήση. Έχει επίσης φωτισμό τριών επιπέδων και τα πλήκτρα φωτίζονται αυτόματα όταν σβήνουν τα φώτα. Υπάρχει δακτυλικό αποτύπωμα στο power button καθώς και αναγνώριση προσώπου στην 720p webcam.

Στο εσωτερικό έρχεται με επεξεργαστές Intel Core 11ης γενιάς (i7-11370H ή i5-11300H) και διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά Intel Iris X. Η LPDDR4 μνήμη RAM είναι 8 ή 16GB και ο NVMe PCIe SSD αποθηκευτικός χώρος είναι 512GB ή 1TB. Υπάρχει λειτουργία βέλτιστης απόδοσης όπου το TDP της CPU αυξάνεται στα 45W, απελευθερώνοντας το χρήστη στις απαιτητικές και βαριές εργασίες, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί χαμηλά την κατανάλωση μπαταρίας στις ελαφριές εργασίες.

Όλη αυτή η ισχύς δε χρειάζεται να σας ανησυχεί όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αφού το shark fin dual-fan system και οι αγωγοί από χαλκό κρατούν πάντα το laptop δροσερό.

Η HUAWEI έδωσε σημασία και στον τομέα του ήχου. Το HUAWEI SOUND ενσωματώνεται για πρώτη φορά σε laptop και περιλαμβάνει 4 ηχεία. Τα δύο tweeter και τα δύο woofer παράγουν ισορροπημένο και ισχυρό ήχο και από τις δύο πλευρές της συσκευής, ενώ υποστηρίζονται και από τους αλγόριθμους αναπαραγωγής της HUAWEI. Αν οι τηλεδιασκέψεις είναι μέσα στην καθημερινότητά σας, το MateBook 14s δε θα σας απογοητεύσει καθώς διαθέτει τέσσερα μικρόφωνα στις πλευρές του laptop που λαμβάνουν ήχους από απόσταση έως και 5 μέτρων. Η τεχνητή νοημοσύνη ρυθμίζει το noise cancellation και με το Personal Voice Enhancement εξαλείφεται ο περιβάλλοντας θόρυβος και η φωνή σας ακούγεται κρυστάλλινα καθαρά.

Η συνδεσιμότητα είναι μεγάλο κεφάλαιο στο laptop, τόσο σε hardware όσο και σε software. Διαθέτει WiFi 6, Bluetooth 5.1, 2 USB-C θύρες που υποστηρίζουν data, φόρτιση και DisplayPort, θύρα USB 3.2 Gen 1, HDMI και θύρα 3.5mm. Διαθέτει επίσης όλες τις “έξυπνες” τεχνολογίες της Huawei για απρόσκοπτη σύνδεση με smartphones, tablets και οθόνες, προβάλλοντας το περιεχόμενο του laptop σε άλλες συσκευές ή χρησιμοποιώντας τις άλλες συσκευές ως ψηφιακό καμβά.

Και φυσικά έρχεται με Windows 10, αναβαθμίσιμα σε Windows 11.

Όλες αυτές οι δυνατότητες δε θα είχαν σημασία αν στο laptop δεν ενσωματωνόταν μία ανθεκτική μπαταρία 60Wh που υπόσχεται χρήση όλη τη μέρα. Κι αν χρειαστεί φόρτιση, ο φορτιστής των 90W μπορεί να εξασφαλίσει άλλες τρεις ώρες χρήσης μόλις με 15 λεπτά φόρτισης. Επιπλέον, ο φορτιστής είναι συμβατός με τηλέφωνα Huawei για γρήγορη φόρτιση.

Ένας ιδανικός συνδυασμός για την απόλυτη τεχνολογική εμπειρία είναι η συνδεσιμότητα μεταξύ του νέου HUAWEI MateBook 14s με όλα τα νέα smartphones, tablets αλλά και αξεσουάρ της εταιρείας όπως για παράδειγμα το νέο smartphone HUAWEI nova 9. Οι δύο συσκευές, καθώς διαθέτουν τα πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορούν να συνδεθούν εύκολα και γρήγορα για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος σε συνδέσεις μέσω καλωδίων ή άλλων εξαρτημάτων.

Συνολικά, το HUAWEI MateBook 14s είναι ένα ολοκληρωμένο laptop, που εξυπηρετεί την κάθε ανάγκη και απευθύνεται σε μία ευρεία γκάμα χρηστών. Εργαζομένων που μετακινούνται συχνά, που θέλουν το laptop τους να συνεργάζεται με άλλες συσκευές, φοιτητές που ψάχνουν ένα φορητό μέσο ψυχαγωγίας αλλά να έχει και την ισχύ που απαιτούν οι εργασίες τους και γενικά όποιον θέλει να συνδυάσει μία εξαιρετική οθόνη, με ισχυρές επιδόσεις και μπαταρία που θα του βγάλει τη μέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei, για εύκολες και γρήγορες αγορές το ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.huaweistore.gr ή τα παρακάτω links: Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr.

Tags: