Οικόπεδο στο metaverse αγοράστηκε έναντι $2.4 εκατομμυρίων

Έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο
30 Νοεμβρίου 2021 08:55
Οικόπεδο στο metaverse αγοράστηκε έναντι $2.4 εκατομμυρίων

Ένα κομμάτι εικονικής γης στον online κόσμο Decentraland πωλήθηκε έναντι 618.000 MANA, ένα κρυπτονόμισμα που η αξία του είναι γύρω στα 4 δολάρια, φέρνοντας τη συνολική αξία των 1.850 τετραγωνικών μέτρων του εικονικού οικοπέδου στα $2.4 εκατομμύρια.

Το Decentraland είναι ένα online περιβάλλον – γνωστό και ως metaverse – όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κατέχουν γη, να επισκέπτονται κτίρια, να εξερευνούν το περιβάλλον και να αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες ως avatars. Η γη και άλλα αντικείμενα στο Decentraland πωλούνται ως NFTs μέσω blockchain και το νόμισμα είναι το κρυπτονόμισμα MANA.

Προς το παρόν το Decentraland είναι το μόνο metaverse στο οποίο οι χώροι ανήκουν 100% στους χρήστες. Μπορούν να τους αγοράσουν, να τους διαμορφώσουν και ακόμα και να έχουν έσοδα από αυτούς.

Το “οικόπεδο” που αγοράστηκε βρίσκεται στην Οδό Μόδας του χάρτη του Decentraland και ο αγοραστής – η crypto επενδυτική εταιρία Tokens.com – αποκάλυψε πως θα το χρησιμοποιήσει για να διοργανώνει ψηφιακά events μόδας και για να πουλά εικονικά ρούχα για avatars.