Τα Google Glass έσωσαν ασθενή

Ενθουσιασμένος ο γιατρός του
10 Απριλίου 2014 10:41
Τα Google Glass έσωσαν ασθενή

Σε προηγούμενο άρθρο των Unboxholics είχαμε κάνει αναφορά στην εφαρμογή των Google Glass στην υπηρεσία της υγείας. Σύμφωνα με άρθρο της The Boston Globe, ο Dr. Steven Horng, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο Beth Israel Deaconess Medical Center της Βοστώνης, δέχθηκε ένα περιστατικό ασθενούς με αιμορραγία στον εγκέφαλο. Ο γιατρός ήξερε πως ο ασθενής ήταν αλλεργικός σε κάποια φάρμακα που μπορούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία, αλλά δεν ήξερε σε ποια. Χωρίς να αφήσει τον ασθενή μόνο του, ανέσυρε τα ιατρικά αρχεία του ασθενούς στα Google Glass του, βρήκε τις απαραίτητες πληροφορίες και σταθεροποίησε την κατάστασή του.

Το γεγονός αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Google, καθώς ξεκινάει νέα διαφημιστική καμπάνια για να επιδείξει τις δυνατότητες των Glass σε περιβάλλον εργασίας. Επίσης ελπίζει με αυτό τον τρόπο να προσελκύσει developers οι οποίοι θα αναπτύξουν εφαρμογές για τα Google Glass για άλλες εταιρίες και θα προσφέρουν υποστήριξη σε επαγγελματίες. Για το σκοπό αυτό η Google έχει μοιράσει τα Glass σε διάφορες εταιρίες και οργανισμούς, όπως νοσοκομεία και κέντρα φροντίδας, εργαζόμενους στον τομέα των καυσίμων και ομάδες NBA και NHL όπως οι Sacramento Kings και οι Washington Capitals.

Μιλώντας με τη Boston Globe, ο Dr. Horng υποστηρίζει πως τα Glass βοηθούν στο να περνάει περισσότερο χρόνο με τους ασθενείς του και να μειώσει τις γραφειοκρατικές του υποχρεώσεις. "Αντί να τρέχω να ψάχνω αρχεία, μπορώ να έχω γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες που θέλω, χωρίς να χρειαστεί να διακόψω τον ασθενή, να χάσω την οπτική επαφή μαζί του ή να φύγω από το δωμάτιο" επισημαίνει. Ήδη το νοσοκομείο έχει αγκαλιάσει αυτή τη νέα τεχνολογία και έχει μοιράσει Google Glass στους γιατρούς των επειγόντων περιστατικών. Έχουν ακόμα αναρτήσει στους τοίχους αφίσες με QR codes για να μπορούν οι γιατροί να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους.

Το λογισμικό των Glass δεν είναι αυτό που έρχεται από τη Google. Έχει αντικατασταθεί από μια έκδοση Android η οποία έχει αναπτυχθεί ειδικά για ιατρικούς σκοπούς από την εταιρία Wearable Intelligence. Έτσι οι γιατροί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή εκτός του δικτύου Wi-Fi του νοσοκομείου και τα δεδομένα των ασθενών δε μοιράζονται με τη Google. Με αυτόν τον τρόπο καθησυχάζονται ως ένα βαθμό οι ανησυχίες για το απόρρητο των ιατρικών αρχείων των ασθενών.

Tags: