Drone έσωσε 83χρονο με άνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Είχε χαθεί για 18 ώρες
26 Νοεμβρίου 2021 10:17
Drone έσωσε 83χρονο με άνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας 83χρονος άντρας που πάσχει από άνοια χάθηκε στο Abergele της Ουαλίας. Όταν η οικογένειά του ειδοποίησε την αστυνομία ξεκίνησε μία επιχείρηση αναζήτησης στην οποία συμμετείχαν και χειριστές drone. Για καλή τύχη του 83χρονου, το drone τον εντόπισε πεσμένο σε βλάστηση 1.5 μέτρου μετά από 18 ώρες. Ο άντρας ήταν αφυδατωμένος αλλά καλά στην υγεία του.

Η εγγονή του 83χρονου καλεί κάθε αστυνομικό τμήμα να προμηθευτεί drones αφού αυτά έσωσαν τη ζωή του παππού της, ωστόσο ο αστυνομικός επίτροπος τόνισε πως η χρήση τους πρέπει να γίνεται υπεύθυνα.

Πρέπει να είμαστε λογικοί στην προσέγγισή μας και στο πώς νιώθουν οι άνθρωποι για αυτά, επειδή αναγνωρίζω την ηθική πλευρά στο χειρισμό drone και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με ευαισθησία.

Τα drones στην Ουαλία έχουν χρησιμοποιηθεί πάνω από 350 φορές στους τρεις πρώτους μήνες από όταν αγοράστηκαν. Διαθέτουν ικανότητες θερμικής απεικόνισης και ισχυρού zoom.

Στην περίπτωση του κ. Giblin είμασταν τυχεροί. Είμασταν στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή, υποστηριζόμενοι από συναδέλφους μας στο έδαφος και μπορέσαμε να κατευθύνουμε την έρευνα στο σωστό μέρος.

Tags: