Πρόβλημα με την εφαρμογή της Tesla κλειδώνει τους ιδιοκτήτες έξω από τα αυτοκίνητά τους

Επηρέασε κατόχους σε όλο τον κόσμο
20 Νοεμβρίου 2021 09:38
Πρόβλημα με την εφαρμογή της Tesla κλειδώνει τους ιδιοκτήτες έξω από τα αυτοκίνητά τους

Ο server της εφαρμογής της Tesla τέθηκε εκτός λειτουργίας για λίγες ώρες, οδηγώντας σε μία παγκόσμια διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής με αποτέλεσμα όσοι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούσαν το τηλέφωνο αντί για την κάρτα-κλειδί να κλειδωθούν έξω από τα αυτοκίνητά τους. Το πρόβλημα ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ και αρχικά φάνηκε να επηρεάζει μόνο χρήστες από τη Βόρεια Αμερική, ωστόσο σύντομα ήρθαν αναφορές από όλο τον κόσμο. Ο Elon Musk απάντησε προσωπικά σε ένα τέτοιο tweet, λέγοντας πως ερευνά το θέμα.

Η διακοπή λειτουργίας ήρθε αμέσως μετά από τη διάθεση ενός νέου update της εφαρμογής. Αργότερα ο Elon Musk επανήλθε λέγοντας πως το πρόβλημα προήλθε από μία αυξημένη κίνηση του δικτύου, υποσχόμενος πως θα λάβει μέτρα για να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.

Έκτοτε το πρόβλημα φαίνεται να έχει λυθεί. Αναδεικνύει όμως πως το κλείδωμα των χρηστών μπορεί να είναι ένα σύνηθες πλέον πρόβλημα καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν τη μετάβαση σε cloud υπηρεσίες και βασίζονται περισσότερο στις smartphone εφαρμογές. Οπότε είναι καλή ιδέα να έχετε πάντα πάνω σας και την κάρτα-κλειδί.