Η «Μαύρη Οθόνη του Θανάτου» στα Windows 11 θα αλλάξει σύντομα χρώμα  

Η ισορροπία θα αποκατασταθεί

Η «Μαύρη Οθόνη του Θανάτου» στα Windows 11 θα αλλάξει σύντομα χρώμα

Έχετε Windows 11 και σας έλειψαν οι μπλε οθόνες; Η Microsoft θα το φροντίσει, κάνοντας την αντίστοιχη «Μαύρη Οθόνη του Θανάτου» της νέας έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος ξανά μπλε, όπως έχουν συνηθίσει οι χρήστες τόσα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των Windows 11 δεν ήταν και η ομαλότερη, με την Microsoft να διαθέτει σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ενημερώσεις που φιλοδοξούν να διορθώσουν διάφορα τεχνικά και όχι μόνο θέματα. Τώρα, η εταιρία δοκιμάζει μια ενημέρωση με τους preview χρήστες, η οποία θα σημάνει την επιστροφή των BSOD ή αλλιώς Blue Screen of Death. Συγκεκριμένα, το Ars Technica εντόπισε στο σχετικό changelog την εξής αλλαγή:

We changed the screen color to blue when a device stops working or a stop error occurs as in previous versions of Windows.

Ο λόγος που η Microsoft άλλαξε εξ αρχής το χρώμα της περίφημης μπλε οθόνης των Windows σε μαύρο είναι άγνωστος. Ενδεχομένως η εταιρία ήθελε να σταματήσει με αυτό τον τρόπο την πεποίθηση πως το λειτουργικό της σύστημα προσφέρει ασταθή εμπειρία χρήσης ή μπορεί πολύ απλά να ήταν εικαστική αλλαγή στο πλαίσιο του γενικότερου φρεσκαρίσματος του UI.

Για την ιστορία, το περίφημο Blue Screen of Death είναι μέρος του λειτουργικού από την αρχική έκδοση Windows 1.0. Από τότε έχει εξελιχθεί αρκετά, βέβαια, και πλέον περιλαμβάνει μέχρι και QR κωδικούς που παρέχουν πληροφορίες, για να βοηθήσουν έτσι τους χρήστες να αποκαταστήσουν ευκολότερα το όποιο πρόβλημα.

Ροη ειδησεων