Η Αρχαία Ολυμπία ψηφιοποιείται με τη βοήθεια της Microsoft (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Η επαυξημένη πραγματικότητα μας ταξιδεύει 20 αιώνες πριν
12 Νοεμβρίου 2021 09:46
Η Αρχαία Ολυμπία ψηφιοποιείται με τη βοήθεια της Microsoft (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Η Microsoft θα ψηφιοποιήσει την Αρχαία Ολυμπία και θα την αναπαραστήσει όπως πραγματικά ήταν 20 αιώνες πριν. Ο χώρος χαρτογραφήθηκε με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και η επαυξημένη πραγματικότητα θα αποκαταστήσει την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, επιτρέποντας στους θεατές να εξερευνήσουν την περιοχή με τη μορφή που είχε 2.000 χρόνια πριν. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες του Ολυμπιακού Μουσείου στην Αθήνα, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα HoloLens για να δουν μία ψηφιακή εκδοχή των εκθεμάτων.

Ανάμεσα στα 27 μνημεία που θα διατηρηθούν, περιλαμβάνονται το Ολυμπιακό Στάδιο, οι ναοί του Δία και της Ήρας, καθώς και το εργαστήρι του γλύπτη Φειδία. Τα κτίρια είναι πιστές αναπαραστάσεις της αρχικής τους μορφής και περιλαμβάνουν ιστορικά χρονοδιαγράμματα αλλαγών και περιγραφές αντικειμένων από κάθε περίοδο.

Η Microsoft χρησιμοποίησε κάμερες και drones για να πάρει εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες της περιοχής, τις οποίες επεξεργάστηκε η τεχνητή νοημοσύνη της εταιρίας για να παράγει τα 3D μοντέλα.

Το project να διατηρήσουμε ψηφιακά την Αρχαία Ολυμπία είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα στην πολιτισμική κληρονομιά, ενώνει την ανθρωπότητα και τη σύγχρονη τεχνολογία για να ωφελήσει τον κόσμο και να προσφέρει στις επόμενες γενεές νέους τρόπους να εξερευνήσουν το παρελθόν μας. – Brad Smith, Πρόεδρος Microsoft