Ένας δεινόσαυρος εισβάλει στα Ηνωμένα Έθνη και παίρνει το λόγο

“Μην επιλέξετε τον αφανισμό”
28 Οκτωβρίου 2021 10:03
Ένας δεινόσαυρος εισβάλει στα Ηνωμένα Έθνη και παίρνει το λόγο

Ένας δεινόσαυρος ονόματι Frankie είναι η νέα μασκότ των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή και σε ένα νέο video εισέβαλε στην αίθουσα συνεδριάσεων για να καλέσει την ανθρωπότητα να μην επιλέξει η ίδια τον αφανισμό της. Μοιάζει εξαιρετικά στους βελοσιράπτορες του Jurassic World, ενώ τη φωνή του έχουν αναλάβει διάφορες διασημότητες σε διαφορετικές γλώσσες, όπως ο ηθοποιός και μουσικός Jack Black στα Αγγλικά και ο Nikolaj Coster-Waldau του Game of Thrones στη Δανική γλώσσα.

Το video ξεκινά με την είσοδο του Frankie στη Γενική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και μετά την αρχική έκπληξη των ανθρώπων, αρπάζει το μικρόφωνο.

Ακούστε άνθρωποι. Ξέρω κάνα δυο πράγματα για τον αφανισμό και επιτρέψτε μου, νόμιζα πως θα ήταν προφανές, αλλά ο αφανισμός είναι κακό πράγμα. Και το να προκαλείτε το δικό σας αφανισμό, σε 70 εκατομμύρια χρόνια είναι ό,τι πιο γελοίο έχω ακούσει. Τουλάχιστον εμείς είχαμε έναν αστεροειδή, ποια είναι η δική σας δικαιολογία; Οδεύετε προς μία κλιματική καταστροφή κι όμως κάθε χρόνο οι κυβερνήσεις σας ξοδεύουν δισεκατομμύρια δημοσίων πόρων σε επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων. Φανταστείτε να ξοδεύαμε εκατοντάδες δισεκατομμύρια επιδοτώντας γιγάντιους μετεωρίτες. Αυτό κάνετε τώρα! Σκεφτείτε πόσα άλλα πράγματα μπορείτε να κάνετε με αυτά τα λεφτά. Σε όλο τον κόσμο άνθρωποι ζουν μέσα στη φτώχεια. Δε νομίζετε πώς να βοηθήσετε αυτούς είναι πιο λογικό από – τι να πω – από το να πληρώνετε για την καταστροφή ολόκληρου του είδους σας; Θα είμαι ειλικρινής. Έχετε μία τεράστια ευκαιρία τώρα. Καθώς επαναφέρετε τις οικονομίες σας και επανέρχεστε από την πανδημία, αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της ανθρωπότητας. Οπότε αυτή είναι η τρελή μου ιδέα. Μην επιλέξετε τον αφανισμό. Σώστε το είδος σας πριν να είναι αργά. Είναι καιρός εσείς οι άνθρωποι να σταματήσετε να βρίσκετε δικαιολογίες και να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές. Ευχαριστώ.

Η διακοπή των κρατικών χρηματοδοτήσεων για τα ορυκτά καύσιμα θα είναι στο επίκεντρο της ατζέντας στο επερχόμενο συνέδριο COP26 για την κλιματική αλλαγή που θα λάβει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μία αναφορά των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου, αναφέρει πως οι κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ξοδεύουν $423 δισεκατομμύρια για να επιδοτήσουν εταιρίες ορυκτών καυσίμων.