Οι selfies έχουν σκοτώσει σχεδόν 400 ανθρώπους από το 2008  

Νέα έρευνα δείχνει αυξητικές τάσεις

Οι selfies έχουν σκοτώσει σχεδόν 400 ανθρώπους από το 2008

Μία ισπανική επιδημιολογική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Travel Medicine, αποκαλύπτει πως η 379 άτομα έχουν σκοτωθεί από το 2008 μέχρι σήμερα ενώ έβγαζαν selfies. Ένας στους τρεις ήταν ταξιδιώτης. Μάλιστα η μελέτη δείχνει πως από τις αρχές του 2021 έχουν σημειωθεί 31 θανατηφόρα ατυχήματα αυτού του τύπου, σημειώνοντας έτσι μία σαφή ανοδική τάση του φαινομένου.

Η πλειονότητα αυτών των θανάτων (216) οφείλεται σε πτώσεις, ενώ άλλες κύριες αιτίες θανάτου είναι τα μεταφορικά μέσα (δυστύχημα με αυτοκίνητο, με τρένο) και οι πνιγμοί. Πιο ασυνήθιστα είναι τα ατυχήματα με πυροβόλα όπλα (24), ηλεκτροπληξίες ή περιστατικά που σχετίζονται με επιθέσεις από άγρια ζώα (17).

Η Ινδία έχει τα πρωτεία στους θανάτους φτάνοντας τους 100 στον αριθμό και ακολουθούν οι ΗΠΑ με 39 και η Ρωσία με 33.

Τα στοιχεία για την Ινδία εξηγούνται εν μέρει από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στη χώρα βγάζουν selfies, βγάζοντας το σώμα τους έξω από το παράθυρο ή την πόρτα τρένων. - Cristina Juesas

Οι νέοι είναι αυτοί που είναι πιο επιρρεπείς στις ριψοκίνδυνες selfies, με τη μέση ηλικία των θυμάτων να είναι μόλις 24 ετών, ενώ το 41% του συνόλου είναι νέοι κάτω των 19 ετών.