Sponsored By Dyson

Η Dyson λανσάρει σκούπα με τεχνολογία laser

Τίποτα δε μένει κρυφό
25 Οκτωβρίου 2021 10:46
Η Dyson λανσάρει σκούπα με τεχνολογία laser

Η Dyson ξεκίνησε από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1991 και σήμερα έφτασε να είναι μία πολυεθνική εταιρία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στη μηχανική, την έρευνα και την ανάπτυξη. Διαθέτει 10.551 κατοχυρωμένες πατέντες και απασχολεί 14.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, 6.000 από τους οποίους είναι επιστήμονες και μηχανικοί.

Η Dyson λοιπόν λανσάρει τη νέα Dyson V15 Detect Absolute, η οποία ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η Dyson V15 Detect Absolute είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να ανιχνεύει τα κρυμμένα σωματίδια σκόνης μεγέθους έως και 10microns. Επιπλέον, ο acoustic piezo αισθητήρας δείχνει στο χρήστη το περιεχόμενο που απορροφά η συσκευή σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη της. Για τη σχεδίαση της σκούπας συνεργάστηκαν 370 μηχανικοί από όλον τον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, η τεχνολογία laser που ενσωματώνει ανιχνεύει τα σωματίδια σκόνης με τη βοήθεια του πράσινου laser που είναι τοποθετημένο στη μαλακή κεφαλή της, κάνοντας εμφανή αυτά που είναι αόρατα στο γυμνό μάτι σε συνθήκες κανονικού φωτισμού. Το laser είναι σε τέτοια γωνία τοποθετημένο για να αποκαλύπτει τη σκόνη. Η ιδέα προήλθε όταν ένας μηχανικός της Dyson παρατήρησε πως τα σωματίδια που αιωρούνται φαίνονται μόνο όταν τα χτυπά ο ήλιος. Έτσι, οι μηχανικοί ενσωμάτωσαν το πράσινο diode laser για να δημιουργείται η απόλυτη αντίθεση μεταξύ σκόνης και επιφάνειας σε γωνία 1.5 μοιρών και απόσταση 7.3mm πάνω από το έδαφος.

Επιπλέον η λειτουργία Acoustic Dust Sensing προβάλει στην LCD οθόνη της σκούπας το μέγεθος και το πλήθος των σωματιδίων σκόνης που έχουν απορροφηθεί σε πραγματικό χρόνο, μετρώντας τα με τον piezo αισθητήρα που αυτόματα αυξάνει την απορροφητική ισχύ της σκούπας ανάλογα με τους διάφορους τύπους δαπέδων και την ποσότητα της σκόνης. Έτσι ο χρήστης έχει μία ακριβή εικόνα του καθαρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανθρακοΐνες της κεφαλής απορροφούν τα σωματίδια σκόνης, με τη σκούπα να μετρά το μέγεθος και το πλήθος τους έως και 15.000 φορές το δευτερόλεπτο. Τα σωματίδια ενεργοποιούν τον acoustic piezo αισθητήρα που βρίσκεται στον κάδο και οι μικρές δονήσεις μετατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα. Το μέγεθος των σωματιδίων της σκόνης εμφανίζεται στην LCD οθόνη ενημερώνοντας το χρήστη σε πραγματικό χρόνο.

H περιστρεφόμενη anti-tangle hair srew κεφαλή, κάνει τη συγκέντρωση τριχών παρελθόν, αφού η κωνική κεφαλή έχει μορφή “χτένας” με 56 ίνες άνθρακα που αποτρέπουν τον εγκλωβισμό των τριχών και απορροφά απευθείας τις τρίχες στον κάδο. Ο Dyson Hyperdymium κινητήρας παράγει 240W αέρα και έχει σύστημα φιλτραρίσματος 5 σταδίων που αιχμαλωτίζει το 99.99% των σωματιδίων σκόνης μεγέθους έως και 0.3microns. Όταν βρίσκεται σε λειτουργία auto mode και ο piezo αισθητήρας ανιχνεύσει μεγάλη συγκέντρωση σκόνης, αυξάνεται αυτόματα η απορροφητική ισχύς για να ανταποκριθεί η σκούπα στις αυξημένες ανάγκες. Όταν τα επίπεδα επανέρχονται στο κανονικό, η απορροφητική ισχύς μειώνεται.

Η Dyson V15 Detect απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά οι οποίες αναγκάζονται να βάζουν σκούπα πολλές φορές την ημέρα. Χάρη στο μικρό της βάρος και την έλλειψη καλωδίων μιας και λειτουργεί με μπαταρία, είναι ιδανική επιλογή για γρήγορο καθάρισμα, ενώ τα χαμηλά επίπεδα θορύβου δεν ξυπνάνε τα μωρά. Απευθύνεται επίσης σε πολυάσχολους ανθρώπους που θέλουν μία γρήγορη λύση στο καθάρισμα του σπιτιού, καθώς και σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων χάρη στη μοναδική ικανότητά της να απορροφά τρίχες από καναπέδες και χαλιά.

Tags: