Η Dyson δουλεύει σε ρομπότ που θα κάνουν τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού

Το πλύσιμο των πιάτων σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν
25 Μαΐου 2022 13:28
Η Dyson δουλεύει σε ρομπότ που θα κάνουν τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού

Όσοι από εσάς έχετε μείνει για κάποια περίοδο μόνοι σας, για παράδειγμα ως φοιτητές, πιθανότατα έχετε βρεθεί κάποια στιγμή μπροστά από τον νεροχύτη, κοιτάζοντας το βουνό με τα άπλυτα πιάτα, να αναρωτιέστε πως το αφήσατε να συμβεί αυτό…

Τώρα, η Dyson, την οποία έχουμε γνωρίσει από τις φουτουριστικές ηλεκτρικές σκούπες υψηλής τεχνολογίας της και από τα ακουστικά της που φιλτράρουν τον αέρα που αναπνέετε, έρχεται να λύσει αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Συγκεκριμένα, η εταιρία παρουσίασε τώρα μια σειρά από πρωτότυπα ρομπότ που έχουν σχεδιαστεί για να σας αποφορτίσουν από τις διάφορες αγγαρείες της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, μπορούν να σηκώσουν πιάτα από το στεγνωτήριο και να στρώσουν το μεσημεριανό τραπέζι, να σκουπίσουν μια πολυθρόνα ή να μαζέψουν τα παιδικά παιχνίδια που είναι σκορπισμένα στο δωμάτιο.

Η Dyson, η οποία τονίζει εδώ και καιρό ότι θέλει να επεκταθεί στους τομείς της AI και της ρομποτικής, ανακοίνωσε συγχρόνως πως σκοπεύει να προσλάβει εκατοντάδες μηχανικούς μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για να εργαστούν στην εν λόγω σειρά ρομπότ για τις δουλειές του σπιτιού. Αναλυτικότερα, η εταιρεία λέει ότι καταβάλει αυτή την περίοδο τη «μεγαλύτερη προσπάθεια προσλήψεων μηχανικών στην ιστορία της». Περνώντας σε λεπτομέρειες, έχει ανοιχτές θέσεις εργασίας για 250 μηχανικούς ρομποτικής με εξειδίκευση στην «όραση υπολογιστών, τη μηχανική μάθηση, τους αισθητήρες και τη μηχανοτρονική», ελπίζοντας πως θα καταφέρει να προσελκύσει άλλους 700 μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Μάλιστα, η Dyson αποκάλυψε συγχρόνως πως μόλις φέτος έχει ήδη προσθέσει 2.000 νέους υπαλλήλους στο εργατικό της δυναμικό.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο που έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας η εταιρία για το ενδιαφέρον εγχείρημά της.

Tags: