YouTube Newswire για videos από αυτόπτες μάρτυρες

Η νέα υπηρεσία του YouTube
19 Ιουνίου 2015 07:24
YouTube Newswire για videos από αυτόπτες μάρτυρες

Videos από τα κινητά τηλέφωνα αυτοπτών μαρτύρων είναι κάτι που συναντάμε όλο και περισσότερο στα δελτία ειδήσεων και πολλές φορές είναι η μόνη πηγή πληροφόρησης, όπως στις περιπτώσεις των διαδηλώσεων στο Ferguson των ΗΠΑ ή στις επιθέσεις στην Charlie Hebdo στη Γαλλία. Η Google θέλει να βοηθήσει τους χρήστες του YouTube, αλλά και τους δημοσιογράφους, να βρουν σχετικό υλικό, λανσάροντας τη νέα της υπηρεσία με την ονομασία YouTube Newswire, η οποία θα παρέχει “μια διαρκή πηγή των πιο αξιόλογων videos αυτοπτών μαρτύρων της ημέρας”.

Θα υπάρχουν playlists ταξινομημένα ανά γεγονός, όπως οι πυροβολισμοί στην εκκλησία του Charleston, ή οι πλημμύρες σε Texas και Oklahoma, ενώ η υπηρεσία θα καλύπτει και ειδήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Θα υπάρχει Twitter feed και ημερήσιο newsletter με τα καλύτερα και πιο πρόσφατα videos.

Το δημοσιογραφικό πρακτορείο Storyful θα συνεργαστεί με την Google και οι δημοσιογράφοι του θα επιβεβαιώνουν πως τα πλάνα είναι αυθεντικά, βασισμένοι στην εμπειρία εντοπισμού πλαστών videos.

Tags: