Μετεωρίτης διαπερνά οροφή και πέφτει σε κρεβάτι ηλικιωμένης (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τύχη βουνό!
17 Οκτωβρίου 2021 11:08
Μετεωρίτης διαπερνά οροφή και πέφτει σε κρεβάτι ηλικιωμένης (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μία 66χρονη Καναδή κοιμόταν στο κρεβάτι της όταν ξύπνησε ακούγοντας το σκύλο της να γαβγίζει. Δευτερόλεπτα μετά άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο “έκρηξης” και σηκώθηκε για να ανοίξει τα φώτα. Μία στιγμή αργότερα, ένα μεγάλο κομμάτι βράχου βάρους 1 κιλού διαπέρασε την οροφή της και προσγειώθηκε στο μαξιλάρι της, εκεί που ήταν το κεφάλι της λίγα δευτερόλεπτα πριν.

Αμέσως κάλεσε τις αρχές, οι οποίες αρχικά πίστεψαν πως πρόκειται για ένα κομμάτι βράχου από ένα διπλανό εργοτάξιο το οποίο πραγματοποιεί ελεγχόμενες εκρήξεις. Ωστόσο δεν είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες εκείνη τη βραδιά και γρήγορα διαπιστώθηκε πως πρόκειται για μετεωρίτη τον οποίον είχαν καταγράψει κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής. Η "έκρηξη" που ακούστηκε, ήταν η διάσπαση του μετεωρίτη καθώς έμπαινε στην ατμόσφαιρα.

Δεν έχω φοβηθεί περισσότερο στη ζωή μου. Δεν ήμουν σίγουρη τι να κάνω και κάλεσα το 911 και ενώ μιλούσα με το χειριστή, αναποδογύρισα το μαξιλάρι μου και είδα το βράχο. Έτρεμα σαν φύλλο. Νομίζεις πως κοιμάσαι ασφαλής στο κρεβάτι σου και μπορεί να σε σκοτώσει ένας μετεωρίτης.

Tags: