Η Lucy της NASA θα εξερευνήσει τους αστεροειδείς του Ηλιακού συστήματος

Και συγκεκριμένα τα Τρωικά αντικείμενα
17 Οκτωβρίου 2021 10:45
Η Lucy της NASA θα εξερευνήσει τους αστεροειδείς του Ηλιακού συστήματος

Η NASA εκτόξευσε τη Lucy, ένα ρομποτικό σκάφος το οποίο θα εξερευνήσει για πρώτη φορά τους Τρωικούς αστεροειδείς οι οποίοι είναι παγιδευμένοι στην ίδια τροχιά με αυτήν του Δία. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές αποστολές για τη μελέτη του αρχαϊκού Ηλιακού συστήματος, καθώς τα Τρωικά αντικείμενα θεωρούνται απομεινάρια πλανητικών σχηματισμών τα οποία θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε την εξέλιξη του Ηλιακού συστήματος.

Το σκάφος εκτοξεύτηκε με έναν Atlas V πύραυλο της ULA. Μία ώρα μετά την εκτόξευση, ανέπτυξε τα ηλιακά του πάνελ και προς το παρόν φορτίζει τις μπαταρίες του πριν ξεκινήσει το πρώτο κομμάτι του ταξιδιού του, μία τροχιά γύρω από τον Ήλιο πριν βοηθηθεί από τη βαρύτητα της Γης τον Οκτώβριο του 2022.

Η Lucy θα επιστρέψει για άλλη μία βαρυτική ώθηση στη Γη το 2024 και ο πρώτος αστεροειδής που θα μελετήσει θα είναι ο Donaldjohanson το 2025. Θα ακολουθήσει η πρώτη ομάδα αστεροειδών το 2027. Μετά από τέσσερα περάσματα θα επιστρέψει στη Γη για μία ακόμα βαρυτική ώθηση το 2031 και τέλος θα επισκεφτεί τη δεύτερη ομάδα αστεροειδών το 2033.