Elon Musk προς Jeff Bezos: Δεν μπορείς να πας στη Σελήνη με μηνύσεις

“Τα ίδια έκανες” απαντά η Blue Origin
30 Σεπτεμβρίου 2021 09:48
Elon Musk προς Jeff Bezos: Δεν μπορείς να πας στη Σελήνη με μηνύσεις

Η διαστημική κόντρα μεταξύ Elon Musk και Jeff Bezos συνεχίζεται, αυτή τη φορά με δηλώσεις του Musk κατά τη διάρκεια του 2021 Code Conference. Ο Musk δήλωσε στη σκηνή πως ο Bezos πρέπει να προσπαθήσει να φτάσει σε τροχιά αντί να κάνει μηνύσεις και πως “δεν μπορείς να πας στη Σελήνη με μηνύσεις, όσο καλοί και να είναι οι δικηγόροι σου”.

Η απάντηση της Blue Origin ήταν άμεση και έφερε μπούμερανγκ το επιχείρημα του Musk.

Η SpaceX γνωρίζει πολύ καλά εφόσον και η ίδια έχει ωφεληθεί από τις δικές της συχνές διαμαρτυρίες και καταθέσεις μηνύσεων εναντίον της NASA και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, πως τέτοιες ενέργειες είναι κοινή πρακτική για την εξασφάλιση των κυβερνητικών κεφαλαίων.

Μάλιστα η Blue Origin απέστειλε ένα κείμενο στα μέσα ενημέρωσης το οποίο αναφέρει τις 16 μηνύσεις της SpaceX, οι περισσότερες από τις οποίες είναι προς την Αρχή Τηλεπικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ.

Ο Musk δεν το άφησε αναπάντητο αυτό και τόνισε πως "η SpaceX έκανε μηνύσεις για να της επιτραπεί να ανταγωνιστεί, ενώ η Blue Origin κάνει μηνύσεις για να σταματήσει τον ανταγωνισμό".

Για όσους δε θυμούνται, η κόντρα μεταξύ των δύο αντρών εντάθηκε όταν η NASA διάλεξε τον Απρίλιο την SpaceX και το Starship της ως το σκάφος που θα μεταφέρει τους αστροναύτες της αποστολής Artemis στην επιφάνεια της Σελήνης το 2024. Η απόφαση εξέπληξε την Blue Origin η οποία περίμενε πως η NASA θα διάλεγε δύο εταιρίες για το εγχείρημα και έκτοτε “τρέχει” τόσο τη NASA όσο και την SpaceX στα δικαστήρια.