Η Microsoft λέει αντίο στα passwords - Το μέλλον είναι εδώ

Log in στο λογαριασμό χωρίς κωδικό
17 Σεπτεμβρίου 2021 09:40
Η Microsoft λέει αντίο στα passwords - Το μέλλον είναι εδώ

Τα passwords χρησιμοποιούνται παντού για να ασφαλίσουμε τους λογαριασμούς μας, ωστόσο δεν είναι πάντα ο ασφαλέστερος τρόπος καθώς πολλές φορές μπορεί να το μαντέψει κάποιος επιτήδειος. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και κάποιες εναλλακτικές και τώρα η Microsoft ανακοίνωσε πως δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να αφαιρέσουν το password από το Microsoft account τους και να βασίζονται πλέον αποκλειστικά σε εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης στους λογαριασμούς τους.

Ξεκινώντας από σήμερα, μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς το password από τον Microsoft λογαριασμό σας. Χρησιμοποιήστε το Microsoft Authenticator app, το Windows Hello, ένα κλειδί ασφαλείας ή ένα κωδικό επιβεβαίωσης που στέλνεται στο κινητό ή το mail σας για να κάνετε sign in στις αγαπημένες εφαρμογές και υπηρεσίες σας, όπως το Microsoft Outlook, το OneDrive και άλλα.

Σημειώστε πως η αφαίρεση του password είναι προαιρετική και μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε αν το επιθυμείτε. Η αλλαγή αυτή θα γίνει διαθέσιμη σε όλους τις επόμενες εβδομάδες.

Για να επιλέξετε την κατάργηση του password, πρώτα σιγουρευτείτε πως έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Microsoft Authenticator. Έπειτα, από τον Microsoft λογαριασμό σας επιλέξτε:

  • Advanced Security Options
  • Additional Security Options
  • Passwordless Account > Turn on

Τέλος, ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγκρίνετε την ειδοποίηση από την Authenticator εφαρμογή.