iPhone 13 Pro και 13 Pro Max: Επιτέλους η Apple τα εξοπλίζει με 120Hz ProMotion οθόνη

Όλες οι κάμερες με Night Mode και κινηματογραφική ποιότητα βίντεο
14 Σεπτεμβρίου 2021 21:03
iPhone 13 Pro και 13 Pro Max: Επιτέλους η Apple τα εξοπλίζει με 120Hz ProMotion οθόνη

H Apple αμέσως μετά τα βασικά μοντέλα, ανακοίνωσε τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max που φυσικά μοιράζονται την πιο εμφανής σχεδιαστική αλλαγή του μικρότερου notch στην οθόνη. Ίσως το κυριότερο στοιχείο τους είναι πως, επιτέλους, η Apple τα εξοπλίζει με την ProMotion τεχνολογία στις οθόνες τους.

Έτσι το refresh rate θα φτάνει τα 120Hz, το οποίο θα είναι και προσαρμόσιμο ανάλογα με το περιεχόμενο και την εργασία που εκτελεί το iPhone. 

Οι οθόνες τους διατηρούνται στις 6.1" και 6.7" ίντσες για τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max αντίστοιχα. Η ανανεωμένη Super Retina XDR εκτός από το προσαρμόσιμο refresh rate (10Hz-120Hz) θα έχει φωτεινότητα που θα αγγίζει τα 1000nits σε εξωτερικό χώρο. Ακόμη, προστατεύεται από ενισχυμένο ceramic shield στην οθόνη σε περίπτωση που είστε απρόσεκτοι με το νέο σας iPhone. 

Όλα τα χαρακτηριστικά των οθονών

Όσον αφορά τώρα τον κεντρικό επεξεργαστή, ο A15 Bionic στα Pro μοντέλα έρχεται σχεδόν ίδιος με τα βασικά, καθώς η μόνη διαφορά παρατηρείται στην πλευρά των γραφικών, όπου αντί για 4πύρηνη έχουμε 5πύρηνη GPU

Όλα τα νέα χαρακτηριστικά των καμερών

Συνεχίζοντας, όλες οι κάμερές του iPhone 13 Pro και του 13 Pro Max είναι ικανές για Night Mode, κάτι που πέρυσι δεν ήταν εφικτό. Παράλληλα, το cinematic mode με rack focus ουσιαστικά αλλάζει εντελώς τον τρόπο που ο χρήστης καταγράφει βίντεο και φέρνει το iPhone ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην κινηματογραφική ποιότητα. 

Εκτός αυτών, ειδικά για τους επαγγελματίες του χώρου, και τα δύο μοντέλα θα καταγράφουν με το ProRes format στα 4K/30FPS για τα μοντέλα των 256GB/512GB/1TB, ενώ στο 128GB μοντέλο η καταγραφή σε ProRes θα γίνεται μόνο μέχρι τα 1080p/30FPS. H υποστήριξη, ωστόσο, για το ProRes θα έρθει σε μελλοντικό update του iOS 15

Στα των φωτογραφιών επίσης η Apple προσθέτει τα Photograph Styles που ουσιαστικά μοιάζουν σαν παραδοσιακά φίλτρα στο camera app, που χάρη στη Neural Engine και τον A15 Bionic προσφέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. 

Η Apple κάνει ένα βήμα μπροστά και στον αποθηκευτικό χώρο, αφού για πρώτη φορά τα νέα της iPhone έρχονται με έως και 1TB χωρητικότητα, την ώρα που διατηρούν την ίδια τιμή με τα περσινά μοντέλα. Επομένως ξεκινούν από τα $999 και $1099 για τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max αντίστοιχα. 

Tα διαθέσιμα χρώματα αλλάζουν σε σχέση με τα περσινά μοντέλα και είναι τέσσερα: graphite, gold, silver, και το νέο light blue

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από την Παρασκευή και στις 24 Σεπτεμβρίου η κυκλοφορία τους στην αγορά. Αναμένουμε τις πληροφορίες για τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά.