Η NASA έδωσε επιταγή 10 cents σε εταιρία για να ξεκινήσει εξορύξεις στη Σελήνη  

Ξεκινά η εμπορική εκμετάλλευση της Σελήνης

Η NASA έδωσε επιταγή 10 cents σε εταιρία για να ξεκινήσει εξορύξεις στη Σελήνη

Σε μία συμβολική κίνηση, η NASA έδωσε την πρώτη επιταγή σε εταιρία για να ξεκινήσει εξορύξεις στη Σελήνη. Το ποσό ήταν μόλις 10 cents του δολαρίου και απονεμήθηκαν από τον διοικητή της NASA, Bill Nelson, στην εταιρία Lunar Outpost.

Η Lunar Outpost, μία αμερικανική startup, έχει συμβόλαιο με την NASA για εξόρυξη πόρων, το οποίο ανακοινώθηκε στις 23 Αυγούστου κατά το 36ο ετήσιο Συμπόσιο Διαστήματος. Το ποσό της επιταγής είναι απόλυτα συμβολικό και αποτελεί το 10% της πρότασης του $1 που έκανε η εταιρία. Σκοπό έχει απλά να θέσει το νομικό και διαδικαστικό πλαίσιο που θα χρησιμοποιηθεί από τις επόμενες γενιές για εταιρίες παρόμοιες με την Lunar Outpost, οι οποίες θα συλλέγουν πόρους από την επιφάνεια της Σελήνης και άλλα διαστημικά σώματα.

Η Lunar Outpost θα συλλέξει σεληνιακό ρηγόλιθο και θα μεταφέρει την ιδιοκτησία του ρηγόλιθου στη NASA.

Οι διαστημικοί πόροι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο Artemis project της NASA και στις μελλοντικές εξερευνήσεις του διαστήματος. Η ικανότητα να εξάγεις και να χρησιμοποιείς εξωγήινους πόρους θα διασφαλίσει πως οι λειτουργίες του Artemis θα μπορούν να διεξάγονται με ασφάλεια και βιώσιμα για να υποστηριχτεί η ανθρώπινη εξερεύνηση.

Προηγουμένως η εταιρία είχε αναπτύξει έναν αισθητήρα ποιότητας αέρα τον οποίο θα χρησιμοποιήσει η NASA για να περιορίσει την επικίνδυνη σεληνιακή σκόνη σε μηχανήματα και διαστημικές βάσεις. Αυτή η εργασία της, οδήγησε στην ανάπτυξη μίας τεχνολογίας που ανιχνεύει επικίνδυνα στοιχεία στον αέρα για την προστασία των πυροσβεστών.