Το Apple Watch σπάει ρεκόρ χρηστών και κρατά τη μερίδα του λέοντος στα smartwatches

Που βρίσκονται Huawei και Samsung;
27 Αυγούστου 2021 09:50
Το Apple Watch σπάει ρεκόρ χρηστών και κρατά τη μερίδα του λέοντος στα smartwatches

Το Apple Watch είναι χωρίς αμφιβολία το δημοφιλέστερο wearable αυτή τη στιγμή στην αγορά. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα νούμερα, αφού μία νέα αναφορά της Counterpoint Research αποκάλυψε πως μιλάμε πλέον για 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως οι οποίοι φορούν ένα Apple Watch στον καρπό τους.

Ο ρυθμός σύνδεσης smartwatch με smartphones αυξάνεται σταθερά. Το οικοσύστημα της Apple βλέπει ένα μεγαλύτερο ρυθμό καθώς το brand συνεχίζει να φέρνει ελκυστικό design, χαρακτηριστικά υγείας και σχετικές υπηρεσίες γύρω από αυτό. Η βάση χρηστών του Apple Watch ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του τριμήνου που τελείωσε τον Ιούνιο, καταλαμβάνοντας τη μερίδα του λέοντος στη βάση χρηστών smartwatch παγκοσμίως.

Οι ΗΠΑ ήταν η αγορά-κλειδί για την Apple καθώς οι μισοί χρήστες του Apple Watch προέρχονται από εκεί. Η πανδημία εκτόξευσε τη ζήτηση στα smartwatches γενικότερα, καθώς ο κόσμος ήθελε να παρακολουθεί καλύτερα την υγεία του και ψάχνει πλέον wearables που του δίνουν περισσότερες πληροφορίες για αυτήν.

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση για το δεύτερο τρίμηνο, η Apple καταλαμβάνει το 28% της παγκόσμιας αγοράς smartwatch. H Huawei, παρόλο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ήταν η μόνη εταιρία από την πρώτη πεντάδα που παρουσίασε πτώση πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι. Η Samsung από την άλλη στην τρίτη θέση είδε αύξηση 43% στις πωλήσεις. Η Garmin είδε και αυτή τη μεγαλύτερη αύξηση τριμήνου στην ιστορία της φτάνοντας το 62% σε σχέση με πέρυσι.

Όσον αφορά τα κορυφαία smartwatches στην προτίμηση των καταναλωτών, τρία από αυτά είναι της Apple, ένα της Samsung και ένα ρολόι-τηλέφωνο της Imoo για μικρά παιδιά.