Η Google αποκάλυψε τα high-end Pixel 6 και Pixel 6 Pro (ΒΙΝΤΕΟ) 

Με το δικό της επεξεργαστή Tensor

Η Google αποκάλυψε τα high-end Pixel 6 και Pixel 6 Pro (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Google μας πρόσφερε μία ματιά στις νέες της ναυαρχίδες, Pixel 6 και Pixel 6 Pro, οι οποίες όμως θα παρουσιαστούν επίσημα το φθινόπωρο. Η Google έκανε την υπέρβαση και από mid-range τηλέφωνα έκανε τη μετάβαση σε high-end, κάτι που πιθανώς να σημαίνει ότι θα δούμε τα νέα Pixel να ξεπερνούν τα €1.000.

Αυτό που ξεχωρίζει εξαρχής στα νέα τηλέφωνα είναι ο νέος Tensor επεξεργαστής, ένας επεξεργαστής που αναπτύχθηκε από την Google, όπως ακριβώς έκανε και η Apple με την A σειρά επεξεργαστών της. Τα specs του Tensor δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά η Google μας ενημερώνει πως διαφέρει αρκετά από τους άλλους. Παραδοσιακά, τα SoC έχουν ενσωματωμένα CPU, GPU, ίσως κάποια 5G chips και ξεχωριστά chips τεχνητής νοημοσύνης. Στην περίπτωση του Tensor, η τεχνητή νοημοσύνη είναι στο επίκεντρο κάνοντας το Pixel 6 “το πιο γρήγορο, έξυπνο και ασφαλές Pixel που υπάρχει”. Πρακτικά η Google έχει πάρει την τεχνογνωσία της από την AI και την εκμάθηση μηχανής που χρησιμοποιεί στους servers της και την έχει ενσωματώσει σε ένα chip τηλεφώνου.

Τα οφέλη θα είναι προφανή στις κάμερες για τις οποίες δεν έχουμε specs αυτή τη στιγμή, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η ποιότητα του video θα ξεπεράσει αυτή του iPhone 12 Pro Max. Και το Pixel 6 και το Pixel 6 Pro θα έχουν τις ίδιες wide και ultra-wide κάμερες, ενώ το Pro θα έχει και έναν 4x telephoto.

Το Pixel 6 θα έρθει με επίπεδη οθόνη στα 90Hz, ενώ το Pro θα έχει κυρτή οθόνη στα 120Hz. Και τα δύο θα έχουν μία οπή στην κορυφή της οθόνης για selfie κάμερα.

Στο design θα έχουμε ματ μεταλλικό πλαίσιο με γυαλί στο πίσω μέρος στο Pixel 6, ενώ το Pro θα έχει glossy μεταλλικό πλαίσιο και γυαλί στο πίσω μέρος. Θα έρθουν σε διαφορετικά χρώματα και σε μερικά από αυτά με διχρωμία, ενώ θα έχουν προεγκατεστημένο το Android 12.

1 σχολιο(α)