Ο Bezos πήγε στο διάστημα και ευχαρίστησε του υπαλλήλους της Amazon που πλήρωσαν για αυτό

Χωρίς προβλήματα η πρώτη επανδρωμένη πτήση της Blue Origin
21 Ιουλίου 2021 09:24
Ο Bezos πήγε στο διάστημα και ευχαρίστησε του υπαλλήλους της Amazon που πλήρωσαν για αυτό

Η πρώτη επανδρωμένη πτήση της Blue Origin ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου μαζί με άλλους τρεις, πήγε στο διάστημα και γύρισε μέσα σε 11 λεπτά. Η εκτόξευση διήρκησε τρία λεπτά μέχρι να βρεθεί η κάψουλα στη γραμμή Karman σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων. Για άλλα τρία λεπτά, ο Jeff Bezos και το πλήρωμά του ένιωσαν την έλλειψη βαρύτητας και απόλαυσαν τη θέα από ψηλά και έπειτα ξεκίνησε η επανείσοδος στην ατμόσφαιρα. Τα τρία αλεξίπτωτα άνοιξαν και η κάψουλα προσγειώθηκε στην έρημο του Τέξας. Η όλη πτήση ήταν πλήρως αυτόνομη, χωρίς πιλότους.

Στη γιορτή που στήθηκε αργότερα, ο Jeff Bezos δήλωσε:

Θέλω να ευχαριστήσω κάθε υπάλληλο της Amazon και κάθε πελάτη της Amazon, επειδή εσείς πληρώσατε για όλο αυτό… σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Η διευθύντρια πωλήσεων της Blue Origin, Ariane Cornell, τόνισε πως αυτή η πτήση είναι η πρώτη που περιλαμβάνει πολλές πρωτιές.

Η πρώτη φορά που ένα διαστημικό σκάφος ανεπτυγμένο με ιδιωτικά κεφάλαια εκτόξευσε ιδιώτες πολίτες στο διάστημα από μία ιδιωτική εξέδρα εκτόξευσης εδώ στο Τέξας. Είναι επίσης το πρώτο βήμα προς το όραμά μας να έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν και εργάζονται στο διάστημα.