Μία ταλάντευση της Σελήνης θα προκαλέσει ρεκόρ πλημμυρών στη Γη 

Θα πλήξει όλες τις ακτογραμμές

Μία ταλάντευση της Σελήνης θα προκαλέσει ρεκόρ πλημμυρών στη Γη

Η ταλάντευση της Σελήνης είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1728 και χρειάζεται 18.6 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Κατά το πρώτο μισό αυτής της διάρκειας οι παλίρροιες μειώνονται, ενώ στο δεύτερο μισό απελευθερώνονται και βλέπουμε πολύ μεγαλύτερη παλίρροια από το συνηθισμένο και αντίστοιχα, πολύ μεγαλύτερη άμπωτη.

Τώρα μία νέα έρευνα της NASA συνδέει αυτό το φαινόμενο με την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της στάθμης της θάλασσας και προειδοποιεί για ρεκόρ πλημμυρών στη Γη οι οποίες θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2030 και θα διαρκέσουν 10 χρόνια. Οι πλημμύρες θα είναι πιο συχνές και πιο έντονες από ποτέ και θα επηρεάσουν κάθε πόλη και οικισμό που βρίσκεται σε ακτογραμμή, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις υποδομές και μετακινήσεις πληθυσμών.

Αν πλημμυρίζουμε 10-15 φορές το μήνα, μία επιχείρηση δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με το πάρκινγκ της κάτω από το νερό. Οι άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους επειδή δεν μπορούν να πάνε στην εργασία τους. Τα λιμνάζοντα νερά θα γίνουν εστίες μόλυνσης. – Phil Thompson, University of Hawaii

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τη συνεχιζόμενη αύξηση της στάθμη της θάλασσας μέχρι το 2030 και μελέτησαν 89 τοποθεσίες σε παράκτιες περιοχές των ΗΠΑ σε βάθος χρόνου μέχρι το 2080. Ο διοικητής της NASA, Bill Nelson, τόνισε πως η έρευνα είναι κρίσιμη για να μελετήσουν οι παράκτιες περιοχές τα μέτρα που πρέπει να λάβουν.

4 σχολιο(α)