Windows 365: Πρόσβαση στο Windows 10 cloud PC σας όπου κι αν βρίσκεστε

Η νέα υπηρεσία της Microsoft
15 Ιουλίου 2021 10:43
Windows 365: Πρόσβαση στο Windows 10 cloud PC σας όπου κι αν βρίσκεστε

Η Microsoft έχει αγκαλιάσει τη χρήση του cloud ήδη σε πολλές υπηρεσίες της και εφαρμογές, όπως το Office 365, το OneDrive, ακόμα και το Xbox. Τώρα είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα και να μεταφέρει ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα των Windows στο σύννεφο. Ανακοίνωσε λοιπόν το Windows 365, το οποίο βέβαια δεν είναι μία νέα έκδοση των Windows, αλλά μία υπηρεσία που προσφέρεται για τα Windows 10 (και σύντομα για τα Windows 11).

Εσείς σαν χρήστες θα μπορείτε να κάνετε stream τα Windows σας, όπου κι αν είστε, όποια συσκευή κι αν χρησιμοποιείτε. Η Microsoft προς το παρόν στοχεύει με αυτήν την υπηρεσία εταιρικούς χρήστες. Όσο η τηλεργασία συνεχίζεται, τα Windows 365 θα επιτρέψουν στις εταιρίες να προσφέρουν πρόσβαση στους υπαλλήλους της χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού σπίτι τους, VPN κλπ. Εφόσον όλα τα δεδομένα θα είναι συγχρονισμένα, ο υπάλληλος θα εργάζεται από ένα εικονικό PC γραφείου στο σπίτι του, ενώ όταν χρειαστεί να αλλάξει συσκευή, όλες οι ρυθμίσεις του, οι εφαρμογές και τα αρχεία του θα είναι εκεί.

Μία streamable έκδοση των Windows θα λύσει και τα χέρια όσων έχουν Mac υπολογιστές με το Μ1 chip της Apple. Η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη σε εταιρίες στις 2 Αυγούστου με μηνιαία συνδρομή ανά χρήστη, χωρίς να αποκαλύπτεται ακόμα το κόστος. Θα υπάρξουν δύο εκδόσεις Windows 365, η Business και η Enterprise. Οι εταιρίες θα μπορούν να στήσουν Cloud PCs μέσα σε μερικά λεπτά και να τα αναθέσουν σε υπαλλήλους.