Δείτε σήμερα live την πτήση του πρώτου δισεκατομμυριούχου στο διάστημα

Ώρα και μέσα μετάδοσης για το livestream της Virgin Galactic
11 Ιουλίου 2021 09:20
Δείτε σήμερα live την πτήση του πρώτου δισεκατομμυριούχου στο διάστημα

Ο αγώνας του διαστημικού τουρισμού ξεκινάει και επίσημα σήμερα, με τον Richard Branson της Virgin Galactic να είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που θα πάει στο διάστημα, “κλέβοντας την μπουκιά” από τον Jeff Bezos της Blue Origin την τελευταία στιγμή.

Ο CEO της Virgin Galactic θα απογειωθεί με το ειδικά κατασκευασμένο αεροσκάφος WhiteKnight (VMS Eve), το οποίο θα μεταφέρει το πυραυλοκίνητο διαστημοπλάνο VSS Unity στον ουρανό. Σαράντα λεπτά μετά την απογείωση, το VSS Unity θα απελευθερωθεί, θα ενεργοποιήσει τον κινητήρα του και θα φτάσει σε υψόμετρο περίπου 88 χιλιομέτρων, με τους επιβάτες να βιώνουν μερικά λεπτά έλλειψης βαρύτητας. Έπειτα, το VSS Unity θα προσγειωθεί στο Spaceport America.

Ο Branson θα έχει μαζί του ένα πλήρωμα πέντε ακόμα ανθρώπων, τους δύο πιλότους και τρεις υπαλλήλους της εταιρίας που θα αξιολογήσουν την εμπειρία για τουριστικούς σκοπούς. Οι τουριστικές πτήσεις αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες στο ευρύ κοινό την επόμενη χρονιά. Ο Branson έχει ετοιμάσει ένα ολόκληρο show για την αποστολή Unity 22, όπως ονομάζεται. Οικοδεσπότης του livestream θα είναι ο Stephen Colbert. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, ο τραγουδιστής Khalid θα βγει live στη σκηνή για να τραγουδήσει κομμάτια από το νέο του single, ενώ ο ίδιος ο Branson θα “ανακοινώσει κάτι πολύ σημαντικό”.

Πέρα από το παγωμένο κλίμα μεταξύ Branson και Bezos, ο τρίτος της παρέας των διαστημικών δισεκατομμυριούχων, Elon Musk, έσπευσε να ευχηθεί καλή επιτυχία και μάλιστα αποκάλυψε πως θα βρίσκεται εκεί για να στηρίξει τον Branson. Ο Branson με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Musk για τη στήριξή του.

Το livestream της Virgin Galactic θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε Twitter, Facebook, YouTube ή το site της εταιρίας.