Οι Κινέζοι αστροναύτες ολοκλήρωσαν τον πρώτο τους διαστημικό περίπατο

Έξω από το διαστημικό σταθμό Tiangong
06 Ιουλίου 2021 09:31
Οι Κινέζοι αστροναύτες ολοκλήρωσαν τον πρώτο τους διαστημικό περίπατο

Δύο Κινέζοι αστροναύτες ολοκλήρωσαν τις εργασίες έξω από το διαστημικό σταθμό Tiangong, σηματοδοτώντας το δεύτερο μόλις διαστημικό περίπατο στη διαστημική ιστορία της Κίνας, ενώ είναι ο πρώτος διαστημικός περίπατος που περιλαμβάνει δύο αστροναύτες μαζί.

Οι δύο από τους τρεις αστροναύτες ξεκίνησαν εργασίες εξωτερικά του σταθμού, ενώ ο επικεφαλής της αποστολής έμεινε στο θαλαμίσκο διακυβέρνησης για συντονισμό. Οι αστροναύτες φορούσαν τις επόμενης γενιάς Feitian στολές και εργάστηκαν πάνω στο ρομποτικό βραχίονα του σταθμού, 380 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης. Ο διαστημικός περίπατος διήρκησε περίπου 7 ώρες.

Αναμένεται ένας ακόμα διαστημικός περίπατος κατά τη διάρκεια της τρίμηνης παραμονής των αστροναυτών στο σταθμό. Ο ρομποτικός βραχίονας είναι απαραίτητος για την εγκατάσταση των επόμενων modules για την επέκταση του διαστημικού σταθμού Tiangong. Η CNSA έχει προγραμματίσει ακόμα 11 εκτοξεύσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς για να προσθέσει δύο ακόμα modules στο σταθμό, ενώ συμπεριλαμβάνονται ακόμα τρεις επανδρωμένες αποστολές.