Η Porsche ανακαλεί 43.000 Taycan λόγω απώλειας ισχύος

Οι κάτοχοι πρέπει να επισκεφτούν αντιπροσωπεία για να λάβουν update
04 Ιουλίου 2021 09:07
Η Porsche ανακαλεί 43.000 Taycan λόγω απώλειας ισχύος

Η Porsche προχωρά σε ανάκληση 43.000 Taycan και Taycan Cross Turismo, καλώντας τους κατόχους να επισκεφτούν μία αντιπροσωπεία για να εγκατασταθεί ένα update, καθώς αυτή τη φορά δεν είναι δυνατή μία OTA αναβάθμιση. Το πρόβλημα του γερμανικού κολοσσού φαίνεται πως εντοπίζεται σε ξαφνική απώλεια ισχύος των ηλεκτρικών μοντέλων. Το bug έχει ήδη διορθωθεί στα αυτοκίνητα που βγαίνουν τώρα από τη γραμμή παραγωγής.

Η ανάκληση ήρθε μετά από έρευνα της NHTSA για εννέα περιστατικά κατά τα οποία το όχημα έσβησε ενώ βρισκόταν σε κίνηση, ενώ έξι από τα οχήματα δεν μπορούσαν να ενεργοποιηθούν ξανά. Η Porsche εντόπισε το πρόβλημα σε 130 ακόμα οχήματα κατά τη διάρκεια της δικής της έρευνας. Έως τώρα δεν έχουν υπάρξει αναφορές για συγκρούσεις ή τραυματισμούς.

Όσον αφορά τα επηρεαζόμενα οχήματα, υπάρχει η πιθανότητα σε ορισμένες περιπτώσεις μίας απενεργοποίησης του power train, με αποτέλεσμα την απώλεια ισχύος σποραδικά. Ένα software update θα εγκατασταθεί στο συνεργείο. Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων μπορούν να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν και θα επικοινωνήσει απευθείας μαζί τους η Porsche. Το ραντεβού στο συνεργείο θα είναι δωρεάν και θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό, ενώ το software update θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. – Christian Weiss, Manager Corporate and Brand Communications